Η Honda τον περασμένο Μάρτιο στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα της (Honda e Prototype). Όσο περνάει ο καιρός πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στο νέο Honda e. Το νέο μικρό μοντέλο δημιουργείται στη νέα πλατφόρμα της Honda που προορίζεται μόνο για ηλεκτρικά μοντέλα.

Το Honda e όπως αναφέρουν οι Ιάπωνες είναι το νέο μικρό ηλεκτρικό όχημα που θα τροφοδοτείται από μια υδρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου με τη χωρητικότητας να είναι 35,5 kWh. Η μέγιστη ισχύς θα φτάνει τους 150 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή θα είναι 30,5 κιλά. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες η αυτονομία του θα φτάνει περίπου τα 200 χιλιόμετρα, ενώ με έναν ταχυφορτιστή η ανάκτηση ενέργειας θα φτάνει στο 80% μόλις σε 30’.

Η υποδοχή φόρτισης για το ρεύμα βρίσκεται στο μέσο του καπό, με διάφανο κάλυμμα, ενώ διαθέτει φωτεινή ένδειξη τύπου LED. Οι αναρτήσεις του νέου Honda e θα είναι ανεξάρτητες, με γόνατα McPherson εμπρός και πίσω, ενώ πολλά κομμάτια της κατασκευής θα είναι από αλουμίνιο για να διατηρείται το βάρος του σε χαμηλά επίπεδα. Επιπλέον, αντί για καθρέπτες θα υπάρχουν κάμερες κάτι που δείχνει πως αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές μελλοντικά στα νέα μοντέλα.

Το νέο Honda e αναμένεται να αποκαλυφθεί πλήρως σε κάποια από τις εκθέσεις αυτοκινήτου που θα γίνουν μέχρι το τέλος του έτους. Τέλος, η Honda έχει ανακοινώσει πως το νέο ηλεκτρικό μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε κάποιες χώρες της Ευρώπης στις αρχές του 2020, ενώ αργότερα θα αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο.