Το Goodwood είναι μια διοργάνωση που λαμβάνει χώρα στη Μεγάλη Βρετανία κάθε χρόνο και εκεί επιλέγουν πολλές εταιρείες να αποκαλύψουν νέα μοντέλα. Αυτό έκανε και η Porsche προκειμένου να παρουσιάσει στο κοινό τη νέα 911 RSR. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα αγωνιστικό μοντέλο, αφού πληροί τις προδιαγραφές για το WEC και τη GTE κατηγορία.

Το μήκος του νέου μοντέλου φτάνει τα 4,59 μέτρα, το πλάτος τα 2,04 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι 2,51 μέτρα. Η νέα Porsche 911 RSR είναι διαφορετική κατά 95% σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, διατηρώντας όμως το σύστημα πέδησης, το συμπλέκτη, το κάθισμα του οδηγού και τους προβολείς. Οι αλλαγές εστιάζονται στα roll cage, τις νέες ζώνες ασφαλείας 6 σημείων και το νέο τιμόνι.

Μηχανικά η νέα Porsche 911 RSR τροφοδοτείται από τον ατμοσφαιρικό Boxer κινητήρα χωρητικότητας 4,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 515 ίππους. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω του 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου, ενώ για το απόλυτο φρενάρισμα έχουν επιλεχθεί οι αλουμινένιες 6πίστονες δαγκάνες μπροστά με δίσκους 390 χιλιοστών και οι 4πίστονες πίσω με δίσκους 355 χιλιοστών.

Από όποια πλευρά και να τη δει κανείς η νέα Porsche 911 RSR είναι ένα μοντέλο που μόνο έντονες συγκινήσεις μπορεί να προσφέρει. Άλλωστε οι Γερμανοί γνωρίζουν πολύ καλά πώς να στήσουν έναν τέτοιο αυτοκίνητο για μια πίστα. Αγωνιζόμενοι τι λέτε; Πάμε να τρέξουμε στην πίστα;