Η ζήτηση για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στην αγορά αυτοκινήτου είναι αυτή που αναγκάζει τις εταιρείες να δημιουργούν όλο και περισσότερα τέτοια μοντέλα. Η Honda παρουσίασε το νέο πρωτότυπο μοντέλο με την ονομασία e Prototype.  Το νέο μοντέλο αποτελεί βασικό κομμάτι της στρατηγικής των μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων της Honda για την Ευρώπη.

Ο διακριτικός και καθαρός εξωτερικός σχεδιασμός σε συνδυασμό με ένα σύγχρονο μινιμαλιστικό εσωτερικό με προηγμένη τεχνολογία αποτελούν την ταυτότητα του. Το Honda e Prototype έχει αναπτυχθεί με έμφαση στη λειτουργικότητα και ο σκοπός του είναι να καλύψει τις ανάγκες του σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος. Το ομαλό περίγραμμα του αμαξώματος οδηγεί από το καπό προς το πανοραμικό παρμπρίζ δημιουργώντας μια συνεχή επιφάνεια.

Η μεγάλη αλλαγή είναι στο ότι δεν υπάρχουν οι κλασσικοί καθρέπτες, αλλά στη θέση τους έχουν τοποθετηθεί κάμερες για μεγαλύτερη ευκολία. Τα στρογγυλά LED φωτιστικά σώματα μας φέρνουν στη μνήμη περισσότερο παλαιότερα οχήματα, που όμως πλέον εναρμονίζονται στο καινούργιο.  Η προηγμένη θύρα φόρτισης του αυτοκινήτου ενσωματώνεται στο κέντρο του καπό και διαθέτει LED φωτισμό, ενώ παράλληλα ενημερώνει τον οδηγό για την κατάσταση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Στο εσωτερικό η ευρύχωρη καμπίνα με μια μοντέρνα μινιμαλιστική αισθητική δημιουργεί μια χαλαρή ατμόσφαιρα για τους επιβάτες. Η οριζόντια διπλή οθόνη ενσωματώνει μια σειρά από εφαρμογές και υπηρεσίες. Επιπλέον, υπάρχει και η κάμερα οπίσθιας προβολής όπου μαζί με τους αισθητήρες στάθμευσης κάνουν πιο εύκολο το παρκάρισμα.

Το Honda e Prototype με μια μόνο φόρτιση θα μπορεί να διανύσει μια απόσταση περισσότερη από 200 χιλιόμετρα. Μέσα σε μισή ώρα με τον ταχυφορτιστή θα έχει ανακτήσει η μπαταρία το 80% της απόδοσης. Το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 5 Μαρτίου. Εμείς απλά ευχόμαστε να το δούμε και στην παραγωγή.