Η Opel έχει ανακοινώσει πως το νέο Astra θα κυκλοφορήσει το 2021, με νέους κινητήρες και κατασκευή στη Γερμανία. Πριν από αυτό οι ιθύνοντες της γερμανικής φίρμας παρουσίασαν το ανανεωμένο Opel Astra, το οποίο θα βρίσκεται στους δρόμους σίγουρα για τα επόμενα δύο χρόνια. Το Astra όπως όλοι γνωρίζουμε θα κυκλοφορήσει σε 5θυρο και Station Wagon έκδοση.

Επί της ουσίας δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Κάποιες νέες σχεδιαστικές λεπτομέρειες και μια μικρή βελτίωση στην αεροδυναμική θέλουν κάπως να το αλλάξουν. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας της 5θυρης έκδοσης πλέον είναι 0,26, κάτι που το κάνει να είναι το καλύτερο στην κατηγορία του. Το καπό του Astra έχει αλλάξει σχήμα, ενώ αλλαγές έρχονται στα κλαπέτα της μάσκας και στους βραχίονες των αναρτήσεων.

Στο εσωτερικό ούτε και εδώ έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές. Τα ποιοτικά καθίσματα, με το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων δίνουν μια μικρή αίσθηση πολυτέλειας. Ο πίνακας οργάνων παραμένει αναλογικός με τις λευκές βελόνες και το λευκό φωτισμό, αλλά αυτό που εντυπωσιάζει είναι η οθόνη αφής μεγέθους 8”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, καθώς και το σύστημα πλοήγησης Multimedia Navi Pro.

Ουσιαστικά η πιο μεγάλη αλλαγή έρχεται στους κινητήρες, αφού πλέον είναι αυτοί του PSA Groupe. Οι 3κύλιδροι 1.200 και 1.400 κ.εκ., αλλά και ο πετρελαιοκινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρων εμπλουτίζουν τη γκάμα του Astra. Αυτός που αναμένεται να πολυκυκλοφορήσει είναι ο 1,2 με τους 110, 130 και 145 ίππους. Ο 1,4 με τους 145 ίππους σε σχέση με τον 1,2 διαφέρουν μόνο στη ροπή που είναι μεγαλύτερη, αφού φτάνει τα 24 κιλά, έναντι 22,9 του 1,2.

Από την πλευρά του πετρελαίου και εδώ ο 1,5 είναι και αυτός 3κύλινδρος, με τη μέγιστη ισχύ να προσφέρεται σε δύο επιλογές 105 και 122 ίππους. Η μέγιστη ροπή είναι 26,5 και 30,5 κιλά αντίστοιχα, ενώ υπάρχει και μια ελαφρώς μικρότερη έκδοση ροπής των 122 ίππων που φτάνει τα 29 κιλά. Οι κινητήρες βενζίνης συνδυάζονται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με το αυτόματο CVT των 7 σχέσεων, ενώ οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις με το νέο αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων.

Φυσικά, το ανανεωμένο Opel Astra διαθέτει όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας όπως τα Adaptive Cruise Control, Forward Collision Alert, Automatic Emergency Braking, Traffic Sign Recognition, Lane Keep Assist, καθώς και τις κάμερες εμπρός και πίσω που κάνουν το παρκάρισμα παιχνίδι. Το ανανεωμένο Opel Astra είναι ένα μοντέλο που μπορεί αν ανταπεξέλθει τόσο στις ανάγκες ενός οικογενειάρχη, όσο και σε αυτούς που θέλουν ένα πιο σπορ αυτοκίνητο με καλές επιδόσεις. Η επιλογή δική σας.