Το Suzuki Jimny είναι ένα από τα πιο δημοφιλή SUV. Αν και οι εκπομπές ρύπων ήταν από τους πιο βασικούς λόγους που σταμάτησε η ευρωπαϊκή του πορεία, αυτό δε σημαίνει πως έπαψε το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Οι Ιάπωνες εδώ και λίγους μήνες έχουν δημιουργήσει την 5θυρη έκδοση του Jimny αλλάζοντας τα δεδομένα.

Η επιλογή της παρουσίασης στην Ινδία δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού οι Ιάπωνες υπολογίζουν πάρα πολύ στην συγκεκριμένη αγορά. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο η 5θυρη έκδοση είναι μεγαλύτερη από την 3θυρη, κάτι που σημαίνει πως έχει μεγαλύτερους χώρους. Το συνολικό μήκος φτάνει τα 3,98 μέτρα, το πλάτος τα 1,64 μέτρα, το ύψος τα 1,72 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,59 μέτρα.

Όπως βλέπουμε και από τις εικόνες ο σχεδιασμός δεν έχει διαφορά από το Jimny που γνωρίζουμε, απλά η διαφορά τώρα είναι στις πίσω πόρτες. Επιπλέον, υπάρχουν και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 15”, με διαστάσεις ελαστικών 195/80. Στο εσωτερικό ούτε και εκεί υπάρχουν διαφορές με την οθόνη αφής μεγέθους 9”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να δεσπόζει στο κέντρο. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 203 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ανεβαίνει στα 332.

Μηχανικά το 5θυρο Jimny τροφοδοτείται από το ήπιο υβριδικό σύστημα, που αποτελείται από τον κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 105 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 13,6 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται είτε με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε με το αυτόματο των 4 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους δύο ή και στους τέσσερις τροχούς.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται 6 αερόσακοι κάμερα οπισθοπορείας, ESP, ασύρματος φορτιστής και τα συστήματα Android Auto και Apple CarPlay. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το Μάιο, ενώ θα βρεθεί εκτός από την Ινδία σε Αφρική, Αυστραλία και Λατινική Αμερική. Δυστυχώς για την ευρωπαϊκή αγορά δεν έχει γίνει καμία αναφορά αν και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Πολλοί είναι αυτοί που ελπίζουν για την Ευρώπη, αλλά αυτή την απόφαση όπως και να έχει θα την πάρουν οι Ιάπωνες.