Μετά την αλλαγή του λογότυπου που έκανε η Peugeot ακολουθεί και η Renault δείχνοντας πως οι Γάλλοι θέλουν να δώσουν έναν αέρα ανανέωσης σε όλα. Το νέο λογότυπο το είδαμε στο πρωτότυπο Renault 5 (Renault 5), ενώ όπως ανέφεραν οι Γάλλοι έως το 2024 θα υπάρχει σε όλα τα μοντέλα της γκάμας.

Όπως φαίνεται και από το ηλεκτρικό πρωτότυπο Renault 5 το νέο σήμα της γαλλικής φίρμας θα έχει LED φωτισμό. Το λογότυπο ουσιαστικά δεν αλλάζει, αφού ο ρόμβος συνοδεύει τη γαλλική φίρμα από το 1925, αλλά συμβολίζει πως η Renault μπαίνει σε μια νέα εποχή αλλάζοντας τα πάντα. Άλλωστε η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον και αυτό είναι ξεκάθαρο. Η Renault έχει το μονό ρόμβο στο λογότυπο από το 1992 και τώρα πλέον ο ρόμβος γίνεται με διπλή γραμμή.

Τέλος, ο Gilles Vidal, Διευθυντής του τμήματος σχεδιασμού της Renault δήλωσε “Το νέο μας λογότυπο εκφράζει την ισορροπία μεταξύ της αναγνώρισης της κληρονομιάς της μάρκας, αλλά και την είσοδο της στην νέα εποχή, αφού είναι το σύμβολο του μέλλοντος. Το νέο λογότυπο ενσαρκώνει τέλεια την εποχή του “New Wave” που θα εισέλθει η Renault”.