Όσο περνάει ο καιρός πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στην επίσημη παρουσίαση του νέου Hyundai Kona N. Οι Κορεάτες έδωσαν στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του και όπως φαίνεται είναι πιο επιθετικό από το Kona που γνωρίζουμε. Το SUV της Hyundai θα μεγαλώσει τη γκάμα της σειράς N και όπως είναι φυσικό οι Κορεάτες ευελπιστούν ότι θα ακολουθήσει το δρόμο του i30 N, από πλευράς πωλήσεων.

Η μεγάλη μαύρη μάσκα, με το σήμα της εταιρείας στη μέση και το λογότυπο “N”, δένουν αρμονικά με τα LED φωτιστικά σώματα που είναι με τρεις λάμπες στη σειρά, ενώ τα φώτα ημέρας είναι ξεχωριστά. Οι κόκκινες λεπτομέρειες θέλουν να προσφέρουν μια άλλη οπτική, ενώ στο πίσω μέρος δεσπόζει η διπλή αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, η οποία διαθέτει τριγωνικό τρίτο Stop και η διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Μηχανικά αν και ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες αναμένεται να το τοποθετηθεί ένας υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, ο οποίος θα συνδυάζεται με το DCT αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 8 σχέσεων. Η μέγιστη ισχύς αναμένεται να είναι μεταξύ 250 και 280 ίππων, αφού εκεί είναι και το i30 N με τον δίλιτρο κινητήρα. Επιπλέον, δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα είναι τετρακίνητο η θα υπάρχει και δικίνητη έκδοση.

Η Hyundai με την τιμολογιακή πολιτική που έχει ακόμα και στη σειρά N είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως το νέο μοντέλο θα διεκδικήσει ένα δυνατό μερίδιο στην αγορά. Εμείς περιμένουμε με ανυπομονησία να αποκαλυφθεί και να δούμε όλα του τα χαρακτηριστικά, αλλά και τις δυνατότητες του.