Το Renault 5 έχει τη δική του ιστορία στην αυτοκίνηση παρότι λείπει από την αγορά αυτοκινήτου εδώ και 25 χρόνια. Οι Γάλλοι φαίνεται πως θέλουν να επαναφέρουν το ιστορικό μοντέλο, αλλά θα είναι τελείως διαφορετικό και φυσικά αμιγώς ηλεκτρικό, αφού οι εξελίξεις στην αυτοκίνηση δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για συμβατικό αυτοκίνητο.

Ο επικεφαλής του Renault Group, Luca de Meo δήλωσε “Για εμάς είναι πρόκληση να επαναφέρουμε το Renault 5 στην αγορά. Οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να κρατήσουμε κάτι από το παρελθόν, αφού οι εξελίξεις τρέχουν. Είμαστε σίγουροι πως η κατασκευή θα γίνει στο εργοστάσιο Maubeuge-Douai στη Βόρεια Γαλλία”.

Το νέο Renault 5 EV θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B του Group και σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένεται να βρεθεί στην αγορά το 2022. Για την ιστορία το παλιό Renault 5 κατασκευάζονταν στο ίδιο εργοστάσιο από το 1974 έως το 1981, κάτι που όπως αναφέρθηκε θα γίνει και για το νέο μοντέλο. Τελικά, από όσο φαίνεται σε κάποια πράγματα η ιστορία επαναλαμβάνεται, έστω και αν είναι λίγο διαφορετική.