Η Lamborghini Aventador μετράει 10 χρόνια στην αγορά και οι Ιταλοί αποφάσισαν πως πρέπει να φτάσει στο τέλος της. Για να γίνει αυτό όμως αποφασίστηκε η δημιουργία μια έκδοσης με την ονομασία Aventador Ultimae. Μαζί με την τελευταία έκδοση θα υπάρξει και το μεγάλο φινάλε του παραδοσιακού κινητήρα καύσης V12, ο οποίος θα αποδίδει περισσότερη ιπποδύναμη από όλες τις άλλες εκδοχές.

Μηχανικά λοιπόν η Aventador Ultimae θα τροφοδοτείται από το V12 κινητήρα χωρητικότητας 6,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 770 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 73,4 κιλά. Αυτό σημαίνει πως η τελευταία έκδοση είναι 39 ίππους περισσότερους από την S και 10 ίππους από την SVJ. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 2,8”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 355 χλμ/ώρα. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου των 7 σχέσεων.

Η έκδοση Aventador Ultimae διαθέτει μαγνητική ανάρτηση ώθησης, κεραμικά φρένα από άνθρακα, με δαγκάνες 6 εμβόλων μπροστά και δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων στο πίσω μέρος. Ο υποψήφιος αγοραστής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε 18 χρώματα κάτι που δεν είναι και τόσο συνηθισμένο για την ιταλική φίρμα. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα buclet καθίσματα και τις κόκκινες λεπτομέρειες, το δερμάτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και τα πεντάλ αλουμινίου.

Η νέα Lamborghini Aventador Ultimae έκανε το ντεμπούτο της στο Goodwood Festival of Speed, ενώ αναμένεται να γίνει ανάρπαστη, αφού θα κυκλοφορήσουν μόλις 350 κομμάτια στην Coupe έκδοση και 250 στην Roadster. Σίγουρα, όποιος την αποκτήσει θα το ευχαριστηθεί και με το παραπάνω.