Μπορεί ο Max Verstappen να ήταν ο μεγάλος νικητής του Mexico GP, όμως όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Kimi Antonelli, αφού πλέον και μαθηματικά έγινε ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, πανηγυρίζοντας έξαλλα τον πρώτο του τίτλο παρότι η συγκίνηση ήταν έντονη. Πίσω από τον Verstappen τερμάτισε ο Lewis Hamilton, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Kimi Antonelli, με τη χαρά να είναι έκδηλη στο πρόσωπο του.
Σβήνοντας τα 5 κόκκινα φώτα ο Hamilton έμεινε στην κορυφή, ενώ οι Leclerc και Verstappen πέρασαν τον Russell, ο οποίος έπεσε στην 5η θέση, ενώ λίγο αργότερα είχε επαφή με τον Hadjar, με αποτέλεσμα ο οδηγός της Red Bull Racing να κάνει τετακέ και να βρεθεί εκτός πίστας. Λίγο αργότερα οι Hamilton και Leclerc δίνοντας μάχη μεταξύ τους βγήκαν και οι δύο εκτός πίστας, με τον Leclerc να περνάει μπροστά, τον Verstappen να βρίσκεται δεύτερος και τον Hamilton να πέφτει στην τρίτη θέση.
Στον 4ο γύρο οι Alonso και Stroll μπήκαν στα pit, ενώ στον 6ο γύρο ο Alonso μπήκε πάλι στα pit για να εγκαταλείψει. Στον 7ο γύρο ο Stroll εγκατέλειψε, με αποτέλεσμα να έχουμε VSC. Στον 8ο γύρο είχαμε και πάλι αγώνα. Στον 12ο γύρο ο Piastri πέρασε τον Lindblad ανεβαίνοντας στην 7η θέση, ενώ την ίδια ώρα ο Lawson μπήκε στα pit. Στον 13ο γύρο ο Leclerc πήρε 5” ποινή, ενώ ο Russell 10” ποινή για την επαφή με τον Hadjar. Στον 18ο γύρο ο Gasly μπήκε στα pit, ενώ στον 19ο γύρο ακολούθησε ο Albon.
Στον 27ο γύρο ο Piastri μπήκε στα pit, ενώ ακολούθησαν στον 28ο γύρο οι Leclerc και Verstappen, στον 29ο γύρο ο Hamilton, στον 31ο γύρο ο Perez, στον 32ο γύρο ο Bottas, στον 34ο γύρο ο Russell, στον 35ο γύρο ο Colapinto, στον 36ο γύρο ο Lindblad, στον 37ο γύρο ο Hirakawa, στον 38ο γύρο ο Sainz, στον 39ο γύρο ο Bortoleto, στον 40ο γύρο ο Norris, στον 41ο γύρο ο Bearman, στον 42ο γύρο ο Hadjar και στον 44ο γύρο οι Lawson και Antonelli.
Στον 45ο γύρο κατέρρευσε η ανάρτηση του Bottas, με αποτέλεσμα να βρεθεί στις μπαριέρες και να εγκαταλείψει. Αμέσως είχαμε Safety Car, ενώ στον 46ο είχαμε κόκκινη σημαία και τη διακοπή του αγώνα. Πριν την επανεκκίνηση ο Perez δέχθηκε ποινή 5” για το όριο ταχύτητας μέσα στα pit. Στη δεύτερη εκκίνηση σβήνοντας τα 5 κόκκινα φώτα ο Verstappen έμεινε στην κορυφή, ενώ ο Hamilton πέρασε τον Leclerc ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση. Ο Leclerc στο τέλος της ευθείας μπλόκαρε τους τροχούς του, αλλά κατάφερε να παραμείνει στην τρίτη θέση. Πιο πίσω ο Bearman είχε επαφή με τον Hulkenberg.
Στον 48ο γύρο ο Antonelli πέρασε τον Leclerc ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση. Στον 49ο γύρο ο Bearman μπήκε στα pit για να εγκαταλείψει. Στον 51ο γύρο ο Hulkenberg δέχθηκε ποινή 10”, ενώ στον 59ο γύρο είχαμε την επαφή του Piastri με τον Lindblad, με αποτέλεσμα ο οδηγός της Racing Bulls να εγκαταλείψει. Αμέσως είχαμε Safety Car. Στον 63ο γύρο είχαμε και πάλι αγώνα, με τον Piastri να περνάει τον Gasly ανεβαίνοντας στην 7η θέση. Έτσι φτάσαμε στην καρό σημαία με τον Max Verstappen να κερδίζει, τον Lewis Hamilton να τερματίζει δεύτερος, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Kimi Antonelli.
Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Leclerc, στην 5η θέση ο Norris, στην 6η θέση ο Russell, στην 7η θέση ο Piastri, στην 8η θέση ο Colapinto, στην 9η θέση ο Lawson, ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσε ο Gasly. Ο Kimi Antonelli με αυτά τα αποτελέσματα έγινε ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 και οι υπόλοιποι αγώνες έως το τέλος της φετινής χρονιάς θα είναι χωρίς βαθμολογική πίεση, αφού ο 20χρονος Ιταλός οδηγός της Mercedes θα είναι απαλλαγμένος από κάθε άγχος απολαμβάνοντας τον πρώτο του τίτλο.
Οι 10 πρώτοι του Mexico GP
| Θέση | Οδηγός | Αυτοκίνητο | Χρόνος |
|---|---|---|---|
| 1. | Max Verstappen | Red Bull Racing | 2:20:28.772 |
| 2. | Lewis Hamilton | Ferrari | +0.799 |
| 3. | Kimi Antonelli | Mercedes | +4.006 |
| 4. | Charles Leclerc | Ferrari | +10.707 |
| 5. | Lando Norris | McLaren | +11.778 |
| 6. | George Russell | Mercedes | +12.263 |
| 7. | Oscar Piastri | McLaren | +19.475 |
| 8. | Franco Colapinto | Alpine | +20.204 |
| 9. | Liam Lawson | Racing Bulls | +20.899 |
| 10. | Pierre Gasly | Alpine | +21.483 |
Η βαθμολογία της F1






