Η Volkswagen είχε αποκαλύψει το Golf R τον περασμένο Νοέμβριο. 8 μήνες μετά έρχονται τα αποκαλυπτήρια του νέου Golf R Estate, το οποίο ουσιαστικά διαφέρει μόνο στο μήκος του αμαξώματος, αφού πρόκειται για την έκδοση Station Wagon. Το μεταξόνιο του είναι 66 χιλιοστά μεγαλύτερο από το Golf, ενώ μεγαλύτεροι είναι οι χώροι για τα πόδια των πίσω επιβατών. Μεγαλύτερος είναι και ο χώρος αποσκευών, αφού φτάνει τα 611 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ανεβαίνει στα 1.642 λίτρα.

Εμφανισιακά το νέο Golf R Estate διαθέτει πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, νέα μάσκα, πλαϊνές ποδιές, πίσω αεροτομή, διαχύτη και την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”, ενώ προαιρετικά για όποιον θέλει υπάρχουν αυτές των 19”. Εσωτερικά ξεχωρίζουν τα σπορ δερμάτινα καθίσματα από Nappa και το τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, όπως και το ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων.

Το Golf R Estate διαθέτει δύο νέα προφίλ οδήγησης που είναι τα Special και Drift, με το πρώτο να χρησιμοποιείται σε πίστα και το δεύτερο να επιτρέπει τις πλαγιολισθήσεις. Φυσικά, στη διάθεση του οδηγού παραμένουν τα Comfort, Sport, Race και Individual. Το ESP πλέον έχει δύο σκάλες ρύθμισης για την ευαισθητοποίηση του, ενώ μπορεί να απενεργοποιηθεί όποτε θελήσει ο οδηγός.

Μηχανικά όπως και το Golf R, το Golf R Estate τροφοδοτείται από τον TSI κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 320 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 42,8 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο DSG κιβώτιο των 7 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς με το σύστημα τετρακίνησης 4Motion.

Το σύστημα 4Motion διαθέτει το σύστημα R Performance Torque Vectoring, το οποίο κατανέμει τη ροπή όπου χρειάζεται στους τροχούς του πίσω άξονα. Επιπλέον, υπάρχει το σύστημα Adaptive Chassis Control και τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα μπλοκέ διαφορικά. Τέλος, έχουν αναβαθμιστεί και τα φρένα με νέους διάτρητους δίσκους 358 χιλιοστών μπροστά με διπίστονες δαγκάνες αλουμινίου και 330 χιλιοστών πίσω με μονοπίστονες δαγκάνες.

Το νέο Volkswagen Golf R Estate έχει ξεκινήσει ήδη τις πωλήσεις του από τη Γερμανία με την τιμή του να ορίζεται στα 51.585€. Στην ελληνική αγορά πιθανότατα θα είναι πιο ακριβό, αφού όπως έχουμε δει όλα έχουν αυξηθεί προς τα επάνω, όπου μέσα σε αυτό βρίσκονται και οι τιμές των αυτοκινήτων. Πάντως σε λίγο καιρό θα γνωρίζουμε πόσο θα κοστίζει. Το μόνο σίγουρο είναι πως είναι ιδανικό αυτοκίνητο για έναν οικογενειάρχη που θέλει χώρους, αλλά και ένα αυτοκίνητο που ανά πάσα ώρα και στιγμή να γίνεται πιο επιθετικό με επιδόσεις και απόλυτη ασφάλεια.