Πριν λίγο καιρό η Toyota παρουσίασε την ψηλή έκδοση του Yaris, με την ονομασία Yaris Cross (Toyota Yaris Cross). Τώρα σειρά παίρνει η ψηλή έκδοση της Corolla με την ονομασία Corolla Cross. Το νέο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας κατατάσσεται στην κατηγορία των Crossover SUV, μπαίνοντας σε μια μάχη που έχει πολύ μεγάλο ανταγωνισμό.

Το νέο μοντέλο είναι βασισμένο στην πλατφόρμα TGNA-C και έχει μήκος 4,46 μέτρα, πλάτος 1,82 μέτρα, ύψος 1,62 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,64 μέτρα. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μικρογραφία του RAV4. Η εξωτερική εμφάνιση ξεχωρίζει από τη μεγάλη μαύρη μάσκα με το σήμα της Toyota, τα LED φωτιστικά σώματα με τα LED φώτα ημέρας, ενώ οι προβολείς ομίχλης βρίσκονται πιο μέσα από ότι στις άκρες που έχουμε συνηθίσει.

Στα πλαϊνά οι θόλοι των τροχών καλύπτονται από μαύρο πλαστικό, ενώ στην πίσω πλευρά δεσπόζει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και τα LED φωτιστικά σώματα, τα οποία καταλαμβάνουν αρκετά μεγάλο χώρο. Ο διαχύτης προσπαθεί να το κάνει πιο εντυπωσιακό, ενώ η απόληξη της εξάτμισης είναι καλά κρυμμένη. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου 17” και 18”, με διαστάσεις ελαστικών 215/60 και 225/50 αντίστοιχα.

Στο εσωτερικό η νέα Corolla Cross έχει πολλά ίδια στοιχεία με την Hatchback έκδοση. Υπάρχει η μεγάλη οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και οι αεραγωγοί είναι ίδιοι. Τα δερμάτινα καθίσματα, με το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι και το δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων θέλουν να ανεβάσουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Από μηχανικής πλευράς υπάρχει ο ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 140 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 17,8 κιλά. Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου CVT. Επιπλέον, υπάρχει και η υβριδική έκδοση που αποτελείται από τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 98 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 14,4 κιλά και από έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 72 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 16,6 κιλά.

Για όσους έχουν μπει σε σκέψεις θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή, αφού για αρχή θα διατίθεται μόνο στην Ταϊλάνδη, με τις πωλήσεις να ξεκινούν μέσα στο μήνα. Στην Ευρώπη ακόμα δεν είναι γνωστό αν θα έρθει, αλλά οι φήμες θέλουν πως εάν το δούμε θα υπάρχει με τον μικρό 3κύλινδρο Turbo κινητήρα των 1.200 κ.εκ. Εν αναμονή λοιπόν.