Οι Ιάπωνες παρουσίασαν μια ακόμη ειδική έκδοση του Subaru WRX STI με την πλήρη ονομασία να είναι WRX S4 STI Sport Sharp. Το ειδικό μοντέλο θα είναι για λίγους και περιλαμβάνει μαύρη μάσκα, με το λογότυπο της Subaru να δεσπόζει στη μέση όπως πάντα, μαύρα καπάκια στους καθρέπτες, μαύρη πίσω αεροτομή, τετραπλή απόληξη της εξάτμισης και μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μαύρα bucket δερμάτινα καθίσματα της Recaro με τις λευκές ραφές. Η πολυτέλεια συνεχίζεται με το μαύρο δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και το μαύρο δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων. Επιπλέον, δερμάτινη είναι η επένδυση και στο ταμπλό, όπου ο πίνακας οργάνων παραμένει κλασσικός με το στροφόμετρο και το ταχύμετρο να είναι λευκά με κόκκινες βελόνες.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος Boxer κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 300 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 40,7 κιλά. Φυσικά, όπως πάντα η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του CVT κιβωτίου ταχυτήτων. Αυτό που έχει αλλάξει είναι το νέο φίλτρο εισαγωγής αέρα, η σπορ εξάτμιση, ενώ έχει βελτιωθεί και το κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο διαθέτει δικό του ψυγείο.

Για όποιον ενδιαφέρεται δυστυχώς θα πρέπει στη χώρα μας να ψάξει κάτι άλλο, αφού η ειδική έκδοση WRX S4 STI Sport Sharp θα παραμείνει μόνο στην αγορά της Ιαπωνίας. Η κατασκευή του θα γίνει μόλις σε 500 αντίτυπα, τα οποία ήδη έχουν γίνει ανάρπαστα. Πάντως σε όποια έκδοση και αν είναι ένα WRX STI πάντα εντυπωσιάζει.