Η Mercedes-Benz αποκάλυψε τη νέα SL 43 AMG. Το γερμανικό μοντέλο αλλάζει και μπαίνει και αυτή στην ηλεκτροκίνηση. Μπορεί το νέο μηχανικό σύνολο να αποτελείται από το ήπιο υβριδικό σύστημα, όμως οι Γερμανοί γνωρίζουν πολύ καλά τι να προσφέρουν παραπάνω. Το εντυπωσιακό Cabrio ξεχωρίζει αμέσως από τη μεγάλη μαύρη μάσκα με το αστέρι στη μέση και τα LED φωτιστικά σώματα.

Οι προβολείς ομίχλης απουσιάζουν και στη θέση τους υπάρχουν οι αεραγωγοί για την καλύτερη ροή του αέρα και την ψύξη του κινητήρα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα νέα LED φωτιστικά σώματα και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Η μαύρη μαλακή οροφή μπορεί να μην έχει την ομορφιά μιας μεταλλικής οροφής, όμως μειώνει το κόστος αγοράς.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα λευκά δερμάτινα καθίσματα με τις μαύρες πλάτες, με τη διάταξη να είναι 2+2, καθώς και η μεγάλη κάθετη οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”, 20” και 21”.

Μηχανικά έρχεται η μεγαλύτερη αλλαγή για τη νέα SL 43 AMG. Κάτω από το καπό κρύβεται ο 4κύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 381 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 48,9 κιλά. Παράλληλα το ήπιο υβριδικό σύστημα προσφέρει επιπλέον 14 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,9”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 275 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το MCT αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι η Mercedes-Benz SL 43 AMG διαθέτει το ηλεκτρικό Turbo, το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής. Φυσικά, η τεχνολογία έρχεται από τη Formula 1 και ουσιαστικά πρόκειται για ένα υβριδικό στροβυλοσυμπιεστή καυσαερίων που έχει ενσωματωμένο στον άξονα του ένα ηλεκτρικό μοτεράκι λειτουργώντας ανάλογα με τις συνθήκες.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 6 προφίλ οδήγησης που είναι τα Slippery, Comfort, Sport, Sport+, Individual και Race. Η νέα Mercedes-Benz SL 43 AMG αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2023, ενώ αργότερα θα υπάρξει και η SL 63 Performance AMG, η οποία φημολογείται πως θα είναι Plug-in Hybrid.