Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τα Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα, με το σύστημα να ανοίγει άμεσα όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Πιο συγκεκριμένα από τις επόμενες ημέρες όποιος θέλει θα μπορεί να κάνει άρση ακινησίας του οχήματος του πληρώνοντας τα Τέλη Κυκλοφορίας για τους μήνες που θέλει να το κινήσει.

Για παράδειγμα αν θέλει για ένα μήνα καταβάλει το 1/12, για δύο τα 2/12, για τρεις τα 3/12 και ούτω καθεξής. Πιο συγκεκριμένα κάποιος που κατέχει δίλιτρο αυτοκίνητο και πάει βάση των κ.εκ., θα πληρώσει για δύο μήνες 115€, η για 6 μήνες 345€. Αν έχει κάποιος έχει αυτοκίνητο 2.500 κ.εκ. και θέλει να κινήσει το αυτοκίνητο του για 6 μήνες αντί για 920€ θα πληρώσει 460€.

Το δικαίωμα της άρσης ακινησίας μπορεί να χορηγηθεί μόνο μία φορά εντός του έτους. Όποιος θέλει να το κάνει δεν έχει παρά να μπει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ και να κάνει όλη τη διαδικασία ηλεκτρονικά. Σε διαφορετική περίπτωση αν η κατάθεση των πινακίδων έχει γίνει στη ΔΟΥ, θα πρέπει να προσκομίσει τη Βεβαίωση Ακινησίας, την Αστυνομική Ταυτότητα ή το Διαβατήριο, το αποδεικτικό πληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας και το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο που να είναι σε ισχύ.