Στις αρχές του χρόνου η Mercedes-Benz αποκάλυψε τη νέα GLA (Mercedes-Benz GLA). Τώρα ο επίσημος αντιπρόσωπος της γερμανικής φίρμας στη χώρα μας ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου μοντέλου. Η νέα GLA έχει μήκος 4,41 μέτρα, πλάτος 1,83 μέτρα, ύψος 1,61 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,72 μέτρα.

Η εμφάνιση της είναι αρκετά προκλητική, με τη μαύρη μάσκα και την αλουμινένια γραμμή που ενώνει τη μια άκρη με την άλλη και χωρίζεται στη μέση από το αστέρι που ξεχωρίζει. Τα LED φωτιστικά σώματα και οι νευρώσεις στο καπό της δίνουν μια άλλη χάρη, ενώ στο πίσω μέρος δεσπόζει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και η διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν διαφορές από την A-Class και τη B-Class, με τις δύο οθόνες να ξεχωρίζουν. Η μία είναι μεγέθους 7” και η άλλη 10,2”, και συνδυάζονται με τον πίνακα οργάνων που είναι ψηφιακός και με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX. Οι στρογγυλοί αεραγωγοί θυμίζουν τουρμπίνα, ενώ τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τιμόνι και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Μηχανικά για την ώρα στη χώρα μας διατίθενται μόνο ο κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 163 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 25,4 κιλά. Αργότερα μέσα στο έτος αναμένεται η έκδοση βενζίνης με τον δίλιτρο κινητήρα και τους 225 ίππους και η αντίστοιχη έκδοση πετρελαίου με 150 και 190 ίππους. Τέλος, αναμένεται και η κορυφαία AMG 35 4Matic, με τον κινητήρα των 2.000 κ.εκ και τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 306 ίππους.

Η τιμή της GLA 200, με τον κινητήρα χωρητικότητας 1,3 λίτρων και τους 163 ίππους ξεκινά από τα 35.850€ και σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε στη χώρα μας αναμένεται να είναι και το πιο ενδιαφέρον μοντέλο για το αγοραστικό κοινό, αφού έχει μικρό κινητήρα και μια πολύ καλή ιπποδύναμη. Όσο για τα υπόλοιπα; Το όνομα Mercedes-Benz τα λέει όλα.