Το Harrier είναι ένα μοντέλο της Toyota που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία, αλλά δυστυχώς δεν το έχουμε δει στην ευρωπαϊκή αγορά. Αισίως το SUV της Toyota μπαίνει στην τέταρτη γενιά του και υπόσχεται ότι καλύτερο από πλευράς ασφάλειας διαθέτει η ιαπωνική εταιρεία και όχι μόνο.

Το νέο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA (GA-K), όπου ήδη κατασκευάζει με επιτυχία το νέο RAV4. Το νέο Harrier έχει μήκος 4,74 μέτρα, πλάτος 1,85 μέτρα, ύψος 1,66, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,69. Οι Ιάπωνες λένε πως το νέο μοντέλο έχει χαμηλό κέντρο βάρους και πιο άκαμπτο αμάξωμα, κάτι που κάνει την οδήγηση πιο ευχάριστη από ποτέ.

Η εντυπωσιακή μπροστινή όψη διαθέτει τη λεπτή μάσκα, τα LED φωτιστικά σώματα, τους προβολείς ομίχλης χαμηλά στον προφυλακτήρα και φυσικά τις νευρώσεις στο καπό. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, τα LED φωτιστικά σώματα και η διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό υπάρχει διχρωμία, ενώ ξεχωρίζουν τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων. Η οθόνη αφής μεγέθους 12,3”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνει τη ζωή του οδηγού παιχνίδι, ενώ ο πίνακας οργάνων ενώνει το αναλογικό με το ψηφιακό στοιχείο.

Μηχανικά το νέο Toyota Harrier τροφοδοτείται αποκλειστικά από δύο υβριδικά συστήματα. Η βασική έκδοση είναι με τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 169 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 21,1 κιλά και από έναν ηλεκτροκινητήρα. Η πιο δυνατή επιλογή είναι με τον κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 215 ίππους με την κίνηση στους εμπρόσθιους τροχούς και 219 στην τετρακίνητη έκδοση και δύο ηλεκτροκινητήρες με τη μέγιστη ισχύ να είναι 120 και 54 ίππους αντίστοιχα.

Οι αναρτήσεις διαθέτουν γόνατα MacPherson μπροστά και διπλά ψαλίδια πίσω, με το αυτοκίνητο να παραμένει σταθερό σε οποιαδήποτε κακουχία και αν βρει μπροστά του. Το νέο μοντέλο διαθέτει όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας που παρέχει η Toyota κάνοντας το απόλυτα ασφαλές. Δυστυχώς και αυτό το μοντέλο προορίζεται μόνο για την αγορά της Ιαπωνίας δείχνοντας πως το RAV4 είναι απόλυτα ικανοποιητικό για την ευρωπαϊκή αγορά. Τέλος, οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο.