Η Mercedes-Benz πριν λίγο καιρό παρουσίασε τη νέα GLA, η οποία μπαίνει στη δεύτερη γενιά της. Το νέο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα MF2, που ήδη δημιουργεί την A-Class και έχει μήκος 4,41 μέτρα, πλάτος 1,83 μέτρα, ύψος 1,61 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,72 μέτρα. Σίγουρα οι μεγαλύτερες διαστάσεις του νέου μοντέλου μεγαλώνουν και τους χώρους στο εσωτερικό για τους επιβάτες.

Η εξωτερική εμφάνιση την κάνει να ξεχωρίζει αμέσως από τη μεγάλη μάσκα με το αστέρι να δεσπόζει στη μέση και τη λεπτή λωρίδα αλουμινίου να βρίσκεται ακριβώς στη μέση της μάσκας. Τα LED φωτιστικά σώματα μαζί με τα φώτα ημέρας και ο επιθετικός προφυλακτήρας με τα μεγαλύτερα ανοίγματα για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα θέλουν να κάνουν πιο άγρια την εμφάνιση. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα φωτιστικά σώματα που και εδώ είναι LED, η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και η διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό αυτό που κάνει την GLA να ξεχωρίζει είναι οι δύο ψηφιακές οθόνες. Η μια είναι για τον πίνακα οργάνων μεγέθους 10,2”, ενώ υπάρχει και η οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX, η οποία είναι και αυτή μεγέθους 10,2”. Βέβαια στη βασική έκδοση οι αντίστοιχες οθόνες έχουν μέγεθος μόλις 7”. Τα δερμάτινα καθίσματα, με το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι, αλλά και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων θέλουν να προσφέρουν την κλασσική πολυτέλεια της Mercedes-Benz. Ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 14 λίτρα φτάνοντας τα 435 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ανεβαίνει στα 1.430 λίτρα.

Μηχανικά η νέα GLA θα προσφέρεται με δύο κινητήρες βενζίνης. Η βασική έκδοση GLA 200 τροφοδοτείται από τον Turbo κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 163 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 25,4 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο των 7 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς.

Για όσους δεν αρκούνται υπάρχει και η πιο ισχυρή GLA 35 4MATIC AMG που τροφοδοτείται από τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 306 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο η νέα GLA διαθέτει όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας. Πιο συγκεκριμένα διαθέτει τα συστήματα Active Distance Assist, Active Steering Assist, Downhill Speed Regulation, Off-Road Engineering Package, Active Emergency Stop Assist, Active Lane Change Assist, Active Lane Keeping Assist, Active Brake Assist και Pre-Safe Plus.

Η παραγωγή της νέας Mercedes-Benz GLA θα γίνει στο εργοστάσιο της γερμανικής εταιρείας στο Rastatt της Γερμανίας, καθώς και στην Κίνα για την τοπική αγορά. Τέλος, οι πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2020, ενώ σε Αμερική και Κίνα αναμένεται να βρεθεί μέσα στο καλοκαίρι.