Το Fiat Coupe όταν εμφανίστηκε από την ιταλική φίρμα τάραξε τα νερά της αυτοκίνησης, αφού ήταν ένα εντυπωσιακό σπορ μοντέλο που όμως μπορούσε να κινηθεί άνετα και καθημερινά στους δρόμους. Από το 1993 ως και το 2000 που σταμάτησε η παραγωγή το ιταλικό μοντέλο μόνο ενθουσίαζε.

Σχεδιασμένο εξωτερικά από το νεαρό Chris Bangle και εσωτερικά από την Pininfarina, το Fiat Coupe ήταν ένα πραγματικά υπέροχο αυτοκίνητο. Το εν λόγω αυτοκίνητο ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του και φαίνεται πως υπάρχουν έντονες φήμες τον τελευταίο καιρό για την ολική επαναφορά του. Μπορεί να απουσιάζει 20 χρόνια από την αυτοκίνηση, όμως πραγματικά αν ερχόταν ξανά στο προσκήνιο θα έκανε ότι και το 1993.

Η νέα δημιουργία που φαίνεται στα σκίτσα είναι του Ιταλού σχεδιαστή Gaspare Conticelli και φυσικά έχει την ονομασία Fiat Coupe. Αν και ακόμα είναι στα σχέδια φαίνεται πως το νέο Fiat Coupe διαθέτει εντυπωσιακό σχεδιασμό, με πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, LED φωτιστικά σώματα και νέες ζάντες αλουμινίου. Σύμφωνα με τις φήμες υπάρχει πιθανότητα για δύο κινητήρες. Ο πρώτος θα είναι ο γνωστός 4κύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 1,4 λίτρων που έρχεται από το Abarth 124 Spider.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι οι φήμες το θέλουν να έρχεται με ένα νέο ισχυρό Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει ή και να ξεπερνά ακόμα και τους 300 ίππους. Σαφέστατα όλα αυτά ακόμα είναι στα λόγια, αφού ίσως και να υπάρξει μια ηλεκτρική έκδοση, που όλο και κερδίζει μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά. Για όσους το σκέφτονται θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή, αφού αν μιλάμε για κάτι, θα είναι μέσα στην επόμενη χρονιά, όποτε υπομονή.