Η Kia ετοιμάζει το Niro EV

Η Kia ετοιμάζει το Niro EV

Στην Kia βλέπουν ότι οι ανάγκες για υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα μεγαλώνουν στην αγορά και για αυτό το λόγο έχει σχεδόν ήδη έτοιμο το νέο Niro EV. Το Κορεάτικο ηλεκτρικό Crossover αναμένεται να ταρακουνήσει την αγορά, αφού ο σκοπός είναι να είναι προσιτό ως προς την αγορά του. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία την αρχή των πωλήσεων θα γίνει στην Αμερική και συγκεκριμένα σε Καλιφόρνια, Κολοράντο, Μασαχουσέτη, Νέο Μεξικό, Πενσυλβανία, Βερμόντ και Ουάσινγκτον.

Για την Ευρώπη, η Kia θα το διαθέσει με ένα πακέτο μπαταριών χωρητικότητας 39,2 kWh, με την αυτονομία να φτάνει τα 240 χιλιόμετρα. Επιπλέον, θα υπάρχει και μια πιο ακριβή έκδοση με τη χωρητικότητας της μπαταρίας να φτάνει τις 64 kWh, με την αυτονομία να φτάνει τα 380 χιλιόμετρα. Με έναν ταχυφορτιστή η μπαταρία θα μπορεί να ανακτήσει το 80% της ενέργειας της σε μόλις 54’.

Ο ηλεκτροκινητήρας θα αποδίδει μέγιστη ισχύ 201 ίππους και μέγιστη ροπή 40,1 κιλά. Σίγουρα μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς λόγω ότι η μέγιστη απόσταση που μπορεί να διανύσει είναι μικρή για κάποιον που θέλει να ταξιδεύει, όμως από το χειμώνα του 2018 η Kia θα ξεκινήσει τις πωλήσεις ελπίζοντας πως το αγοραστικό κοινό θα αγαπήσει το νέο Niro EV.