Η νέα δύναμη της Volkswagen είναι το Touareg

Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Volkswagen στη χώρα μας ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου Touareg. Το μεγάλο SUV της γερμανικής φίρμας μπήκε αισίως στην τρίτη γενιά και υπόσχεται έντονες συγκινήσεις σε όποιον βρεθεί πίσω από το τιμόνι του. Το συνολικό μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4,87 μέτρα (μεγαλύτερο κατά 77 χιλιοστά), το πλάτος είναι 1,98 μέτρα και το ύψος 1,70 μέτρα.

Η τεράστια μάσκα με το σήμα της Volkswagen στη μέση και τα IQ.Light – LED Matrix φωτιστικά σώματα, με τον μεγάλο προφυλακτήρα που έχει τους αεραγωγούς στο κάτω μέρος δίνουν μια άγρια ομορφιά στο Touareg. Στο πίσω μέρος δεσπόζουν τα μεγάλα φωτιστικά σώματα που ξεκινούν σχεδόν από το πλάι και παίρνουν κάποιο μέρος και στην πόρτα του πορτμπαγκάζ. Η διπλή απόληξη της εξάτμισης αριστερά και δεξιά και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18” ή 19”, το κάνουν ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Στο εσωτερικό υπάρχουν δυο μεγάλες οθόνες. Η μια απεικονίζει το ταχύμετρο και το στροφόμετρο ψηφιακά με μέγεθος 12”, ενώ η δεύτερη είναι αφής μεγέθους 15” και συνδυάζεται με το κορυφαίο σύστημα πληροφοριών Infotainment Discover Premium. O χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί ανεβαίνοντας στα 810 λίτρα, από 697 που ήταν το απερχόμενο μοντέλο.

Μηχανικά το νέο μοντέλο θα τροφοδοτείται από έναν κινητήρα πετρελαίου χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να προσφέρεται σε δύο εκδόσεις μια 231 ίππων και μια που φτάνει τους 286 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, με paddles στο τιμόνι και η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς με το σύστημα 4Motion.

Τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας δε θα μπορούσαν να λείπουν από ένα τέτοιο αυτοκίνητο, το οποίο περιλαμβάνει Front Assist με ανίχνευση πεζού, σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου με λειτουργία αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης, Side Assist, σύστημα επιτήρησης πίσω χώρου, προειδοποίησης για την ύπαρξη οχήματος σε νεκρό σημείο με λειτουργία αυτόματης πέδησης και ενεργό σύστημα ελέγχου ταχύτητας και απόστασης από προπορευόμενα οχήματα,

Επίσης περιλαμβάνεται ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας και σύστημα προληπτικής προστασίας επιβατών με ενεργοποίηση αισθητήρων 360°, σύστημα επιτήρησης εμπρός χώρου, σύστημα προειδοποίησης οδηγού σε διασταυρώσεις με λειτουργία αυτόματης πέδησης, σύστημα υποβοήθησης κυκλοφοριακής συμφόρησης και ανίχνευση κόπωσης οδηγού.

Για όσους ενδιαφέρονται αρχικά στη χώρα μας θα διατίθενται μια έκδοση εξοπλισμού τόσο για αυτή με τους 231 ίππους, όσο και για αυτή με τους 286 ίππους, με τις τιμές να έχουν οριστεί στα 77.700€ και στα 84.000€ αντίστοιχα. Μπορεί να είναι λίγο ακριβό, όμως πιστεύουμε ότι αξίζει και με το παραπάνω.

Οι τιμές του νέου Touareg

ΈκδοσηΚυβισμόςΙσχύςΤιμή
Touareg 3.0 V6 TDI SCR 4MOTION3.00023177.700€
Touareg 3.0 V6 TDI SCR 4MOTION3.00028684.000€