Τον περασμένο Οκτώβριο η Alpine παρουσίασε τη νέα A110 R (Alpine A110 R). Όποιος το βλέπει στο δρόμο δεν παρατηρεί κάτι παραπάνω από τη γνωστή Alpine A110. Όμως η καινούργια A110 R είναι ένας συνδυασμός εξαιρετικών επιδόσεων και βελτιωμένης οδηγικής απόλαυσης που προέρχεται από το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Κάθε μέρος του αυτοκινήτου έχει επανασχεδιαστεί για να δημιουργεί μοναδικά συναισθήματα. Χαμηλότερο, πιο γρήγορο και πιο δυναμικό, μπορεί να προσφέρει την καλύτερη οδηγική εμπειρία τόσο στο δρόμο, όσο και στην πίστα.

Χιλιάδες ώρες εργασίας χρειάστηκαν για να βρεθεί η τέλεια ισορροπία του αυτοκινήτου ανάμεσα στη σπορ οδήγηση και σε ένα πιο ισχυρό πλαίσιο. Η ολοκαίνουργια Alpine A110 R προσφέρει σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες, αλλά και στις στροφές. Τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ του είναι ακριβώς αυτό που αναζητούν οι λάτρεις της οδήγησης, ώστε να μπορούν να ζήσουν κάθε συναίσθημα. Χάρη στην εξαιρετική ελαφρότητά του, το A110 R είναι απόλυτα ισορροπημένο, ενώ ο έλεγχος του γίνεται παιχνίδι χάρη στα bucket καθίσματα με τις ζώνες Sabelt των 6 σημείων, που κρατάνε τον οδηγό σταθερό όσο χρειάζεται ακόμα και στο φρενάρισμα.

Ο ήχος του κινητήρα αποτίει φόρο τιμής στους ανθρώπους της Alpine, ενώ ουσιαστικά είναι το πιο ριζοσπαστικό Alpine που κατασκευάστηκε ποτέ, αφού είναι το πρώτο που ολοκληρώνει το 0-100 σε λιγότερο από 4”. Όλα τα παραπάνω είναι το εισιτήριο για την αξιοπιστία της A110, ενώ όπως είναι γνωστό όλα τα Α110 που θα κατασκευαστούν μέσα στο 2023 θα έχουν όλα ιδιοκτήτες, αφού έχουν ήδη πουληθεί. Επομένως όσοι θέλουν θα πρέπει να βιαστούν για να προλάβουν ένα από αυτά που θα μπουν στην παραγωγή μέχρι το 2026.