Η Manhart γνωρίζει πολύ καλά πως να βελτιώνει αυτοκίνητα. Αυτή τη φορά σειρά έχει το Audi S3 Sedan. Το γερμανικό μοντέλο βρέθηκε στους κατάλληλους για να δημιουργήσουν ένα πιο εκρηκτικό αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα η Manhart βελτίωσε τον TFSI κινητήρα των 2 λίτρων ανεβάζοντας τη μέγιστη ισχύ στους 400 ίππους και τη μέγιστη ροπή στα 52,5 κιλά.

Για να γίνει η αύξηση της ιπποδύναμης κατά 90 ίππους και των 11,8 κιλών ροπής (310 ίππους και 40,7 κιλά ροπής το S3 Sedan) χρειάστηκε να τοποθετηθεί νέο πρόγραμμα, μεγαλύτερο Intrecooler, εισαγωγή αέρα από ανθρακονήματα και νέα εξάτμιση. Επιπλέον, υπάρχουν νέα ελατήρια που χαμηλώνουν το αμάξωμα κατά τρία χιλιοστά, ενώ τοποθετήθηκαν και οι νέες μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”, με διαστάσεις ελαστικών 235/35.

Το συγκεκριμένο Audi S3 Sedan είναι βαμμένο σε ανθρακί χρώμα έχοντας κόκκινες πινελιές στη μάσκα, στους προφυλακτήρες, στα πλαϊνά και στις ζάντες αλουμινίου. Οι καθρέπτες είναι μαύροι για να δημιουργούν αντίθεση, ενώ υπάρχουν και δύο λωρίδες μια χοντρή μαύρη και μια πιο λεπτή κόκκινη που ξεκινούν από το καπό περνάνε στον ουρανό και καταλήγουν στο πίσω μέρος. Οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης το κάνουν ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα bucket καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και τα πεντάλ αλουμινίου. Ο επιλογέας ταχυτήτων δεν είναι με τον κλασσικό λεβιέ που έχουμε συνηθίσει, αλλά έχει αντικατασταθεί από ένα κουμπί που απλά επιλέγει την ταχύτητα που θέλει ο οδηγός, αφού το κιβώτιο είναι αυτόματο. Οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μια με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνουν τη ζωή του οδηγού παιχνίδι.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το βελτιωμένο Audi S3 Sedan της Manhart, το οποίο είναι ένα αυτοκίνητο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πιο ισχυρά μοντέλα. Άλλωστε η βελτίωση του φτάνει την ιπποδύναμη ενός RS 3, δείχνοντας πως το S3 μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει χωρίς να υστερεί πιο γρήγορα μοντέλα. Εμείς σίγουρα θα το θέλαμε. Εσείς;