Αυξάνεται η αυτονομία του Hyundai Ioniq 6

Όταν η Hyundai αποκάλυψε το νέο Ioniq 6 τον περασμένο Οκτώβριο είχε αναφέρει πως η μέγιστη αυτονομία του με μια μόνο φόρτιση μπορεί να φτάσει έως τα 545 χιλιόμετρα. Αυτό οφείλεται στην μπαταρία ιόντων λιθίου μεγέθους 77,4 kWh. Από εδώ και πέρα όμως το νέο Ioniq 6 θα έχει μέγιστη αυτονομία με μια μόνο φόρτιση 580 χιλιόμετρα. Αυτό βέβαια αφορά στην έκδοση με την πίσω κίνηση και τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”.

Η ίδια έκδοση με την τετρακίνηση θα έχει μέγιστη αυτονομία 508 χιλιόμετρα, ενώ η πισωκίνητη έκδοση με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”, θα φτάνει μέγιστη αυτονομία 490 χιλιόμετρα. Η ίδια έκδοση με την τετρακίνηση με μια πλήρη φόρτιση θα μπορεί να διανύει έως 434 χιλιόμετρα. Το ίδιο θα γίνεται και με την έκδοση Limited, αφού με μια μόνο πλήρη φόρτιση θα μπορεί να διανύσει 490 και 434 χιλιόμετρα αντίστοιχα.   

Σίγουρα, η αύξηση της αυτονομίας είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για αυτούς που θέλουν να κάνουν μεγάλες αποστάσεις, όμως ακόμα και το Hyundai Ioniq 6 φαίνεται πως θα χρειάζεται και αυτό φόρτιση για να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι. Πάντως όπως όλα δείχνουν η πρόοδος στην αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων όλο και αυξάνεται, κάτι που μπορεί να φέρει νέους υποψήφιους αγοραστές.