Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, επίσημο εισαγωγέα και διανομέα των αυτοκινήτων Mitsubishi στην Ελλάδα, ανακοίνωσε τρεις ανακλήσεις 4.480 οχημάτων Outlander και ASX, με χρονολογία παραγωγής από το 2006 έως το 2018.

Η πρώτη αφορά σε 2.379 Outlander µε κωδικό μοντέλου GW0W και χρονολογία κατασκευής από το 2006 έως το 2012. Το πρόβλημα στα συγκεκριμένα οχήματα εντοπίζεται στο υλικό το οποίο χρησιμοποιείται για τη συγκόλληση της ηλιοροφής, όπου ενδέχεται το εξωτερικό πλαίσιο να αποδυναμωθεί (ανάλογα τη θερμοκρασία και το επίπεδο υγρασίας) και εξαιτίας των δονήσεων ή της πίεσης του αέρα να προκληθεί αποκόλληση της ηλιοροφής.

Η δεύτερη αφορά σε 1.144 Outlander µε κωδικό μοντέλου GW0W και χρονολογία κατασκευής από το 2008 έως το 2012. Το πρόβλημα στα συγκεκριμένα οχήματα εντοπίζεται στο σχεδιασμό του αυτόματου τεντωτήρα του εξωτερικού ιμάντα στους κινητήρες 4B11(2 λίτρων) και 4B12 (2,4 λίτρων), όπου ενδέχεται να προκληθεί ρωγμή-σπάσιμο στην βάση στήριξής του, µε αποτέλεσμα να φύγει ο ιμάντας από τη θέση του.

Η τρίτη αφορά σε 957 ASX µε κωδικό μοντέλου GA1W, µε χρονολογία κατασκευής από το 2011 έως το 2018. Το πρόβλημα στα συγκεκριμένα οχήματα εντοπίζεται στη συγκόλληση μεταξύ του οπίσθιου σιγαστήρα (εξάτμιση) και του σωλήνα εξαγωγής των καυσαερίων, όπου ενδέχεται να σπάσει µε αποτέλεσμα ο σωλήνας εξαγωγής να αποκολληθεί και να πέσει στο δρόμο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε τα συγκεκριμένα προβλήματα. Όλοι οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mitsubishi επιθυμούν για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι διορθωτικές ενέργειες όπου απαιτείται, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ στα τηλέφωνα 210-3483300 και 210-3483795 ή στο email: info@saracakis.gr.