Οι άνθρωποι της SEAT βλέποντας τις ανάγκες των υποψήφιων αγοραστών για πιο φθηνές πηγές καυσίμου δημιούργησαν έναν νέο κινητήρα φυσικού αερίου και βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρων. Ο νέος TGI κινητήρας με CNG έχει μέγιστη ισχύ 130 ίππους και μέγιστη ροπή 20,3 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων ή με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα μηχανή Miller, η οποία μεγιστοποιεί τα οφέλη του CNG. Η ενσωμάτωση τριών συμπιεσμένων δεξαμενών φυσικού αερίου συνολικής χωρητικότητας 17,7 κιλών, αυξάνει την εμβέλεια σε λειτουργία με CNG φτάνοντας την αυτονομία στα 500 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα. Το σύνολο της μετακίνησης μπορεί να φτάσει τα 650 χιλιόμετρα, αφού μόλις αδειάσει το φυσικό αέριο γίνεται αυτόματα η μετάβαση στη βενζίνη.

Ο προηγμένος υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος κινητήρας είναι άμεσης έγχυσης και ενσωματώνει την τελευταία γενιά μεταβλητών συστημάτων υπερσυμπίεσης γεωμετρίας στροβίλου για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης. Τα εξαρτήματα εντός του κινητήρα έχουν επανασχεδιαστεί ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις λειτουργίας του CNG. Τα έμβολα που καλύπτονται από νικέλιο με χρώμιο ενσωματώνουν νέα τμήματα τροποποιημένα για τη χρήση αερίου, ενώ υπάρχουν και ενισχυμένες βαλβίδες για την αύξηση της αντοχής στη φθορά.

Το νέο Leon TGI Evo που κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις της SEAT στο Martorell συνεχίζει την επιτυχία των Leon TGI και Leon ST TGI, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την τεχνολογία CNG. Σίγουρα ένα τέτοιο αυτοκίνητο αποτελεί μια πολύ καλή λύση, όμως στην ελληνική αγορά το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά πρατήρια για την τροφοδοσία του φυσικού αερίου. Όπως και να έχει αξίζει.