Ο COVID-19 έχει ταράξει όλο το φάσμα του παγκόσμιου αθλητισμού. Στην Formula 1 μέχρι στιγμής έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί πάνω από 8 GP. Οι συσκέψεις διαδέχονται η μια την άλλη για το τι θα γίνει στο πρόγραμμα και πόσοι αγώνες θα διεξαχθούν. Οι υπεύθυνοι της πίστας του Silverstone ανακοίνωσαν πως μπορεί να γίνει ένα ασφαλές Grand Prix, αλλά χωρίς θεατές, διασφαλίζοντας έτσι την υγεία όλων.  

Η επίσημη ανακοίνωση τονίζει πως υπό κανονικές συνθήκες ο αγώνας δε θα είναι εφικτός, όποτε η καλύτερη λύση είναι ένας αγώνας χωρίς θεατές. Μάλιστα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Silverstone Stuart Pringle ανακοίνωσε πως όσοι έχουν αγοράσει εισιτήρια θα πρέπει να τα εξαργυρώσουν, αφού τα χρήματα θα τους επιστραφούν. Φυσικά, όλο αυτό φέρνει την απογοήτευση σε πολλούς, όμως είναι το καλύτερο σενάριο για να γίνει ο αγώνας κανονικά.

Το μόνο που απομένει είναι να ληφθεί η απόφαση από τη FIA σε συνεργασία με τους υπεύθυνους της πίστας του Silverstone. Μπορεί σε άλλα αθλήματα, όπως στο ποδόσφαιρο να έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε αγώνες χωρίς κόσμο, όμως στη Formula 1 θα είναι πραγματικά ένα ασυνήθιστο γεγονός, αφού ποιος μπορεί να φανταστεί μια “κρύα” απονομή μόνο με οδηγούς και μέλη των ομάδων, χωρίς ωστόσο τις επευφημίες του κόσμου.