Το νέο Nissan Juke έχει κυκλοφορεί στην αγορά αυτοκινήτου εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Πλέον ήρθε η ώρα οι Ιάπωνες να παρουσιάσουν την υβριδική έκδοση του μοντέλου, το οποίο θα διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα. Ουσιαστικά για όσους δε γνωρίζουν είναι το ίδιο σύστημα με αυτό που χρησιμοποιεί το υβριδικό Renault Clio.

Το Juke Hybrid διαθέτει τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 94 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 15 κιλά, καθώς και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 49 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 20,9 κιλά. Η συνδυαστική ισχύ δεν ανακοινώθηκε, αλλά με βάση το Clio θα φτάνει τους 140 ίππους.   

Το συγκεκριμένο σύστημα διαθέτει τη μίζα-γεννήτρια υψηλής τάσης 15 kW, το μετατροπέα και την υδρόψυκτη μπαταρία 1,2 kWh, καθώς και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Όπως αναφέρουν οι Ιάπωνες το υβριδικό σύστημα προσφέρει 25% περισσότερη ισχύ από τον βενζινοκινητήρα που υπάρχει στο απλό Juke, ενώ η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου είναι περίπου 20% λιγότερη, ενώ στον αστικό κύκλο μπορεί να φτάσει έως και το 40%.

Οι Ιάπωνες δίνουν ότι μόνο με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα μπορεί γίνουν των 80% των διαδρομών εντός πόλης, αλλά χωρίς να αναφέρουν την ακριβή απόσταση που μπορεί να διανυθεί μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 5,5 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 118 γρ/χλμ.

Οι αλλαγές σε σχέση με το απλό Juke εστιάζονται στο νέο λογότυπο της Nissan, ενώ υπάρχει και η μαύρη λωρίδα στο καπό πριν τη μάσκα. Επιπλέον, η μάσκα είναι μικρότερη προσφέροντας καλύτερη αεροδυναμική. Παράλληλα υπάρχουν οι δίχρωμες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”, καθώς και αυτές των 19” που είναι ίδιες με το Ariya. Ο χώρος αποσκευών μίκρυνε φτάνοντας τα 354 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων φτάνει τα 1.237 λίτρα.

Το υβριδικό Juke θέλει να προσελκύσει ακόμη περισσότερο το αγοραστικό κοινό, αφού η ηλεκτροκίνηση λαμβάνει όλο και περισσότερο χώρο στην αυτοκίνηση. Για όποιον ενδιαφέρεται θα χρειαστεί να κάνει λίγο υπομονή, αφού όπως ανακοίνωσε η Nissan, το Juke Hybrid θα βρεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά το καλοκαίρι.