Η Ford παρουσίασε την τρίτη γενιά του Everest, το οποίο ουσιαστικά είναι η SUV μορφή του Ranger. Όπως είναι γνωστό το νέο SUV των Αμερικάνων θα πωλείται στην Αφρική και στην Ωκεανία, με την ευρωπαϊκή αγορά να παραμένει με τα μοντέλα που έχει. Το νέο Everest έχει αυξημένο μεταξόνιο κατά 50 χιλιοστά, φιλοξενώντας έως και 7 άτομα, αφού έχει και τρίτη σειρά καθισμάτων.

Εξωτερικά δεσπόζει η μεγάλη μάσκα της Ford με της δύο οριζόντιες γραμμές αλουμινίου που αναμεσά τους βρίσκεται το σήμα της εταιρείας. Τα LED φωτιστικά σώματα, με τα LED φώτα ημέρας σε σχήμα C προσφέρουν καλύτερο φωτισμό, ενώ στο πίσω μέρος δεσπόζουν και εδώ τα LED φωτιστικά σώματα και η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι δύο ψηφιακές οθόνες. Πρόκειται για την οθόνη μεγέθους 8” ή 12,4” του πίνακα οργάνων και μια κάθετη αφής μεγέθους 10,1” ή 12”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Μηχανικά το νέο Everest διαθέτει τρία σύνολα πετρελαίου. Πρόκειται για τους δύο δίλιτρους κινητήρες, έναν Single-Turbo και έναν Bi-Turbo, ενώ υπάρχει και η πιο ισχυρή έκδοση με το V6 Turbo Diesel κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων. Ανάλογα τη ζήτηση που θα υπάρξει από το υποψήφιο αγοραστικό κοινό, μπορεί να δημιουργηθεί και μια έκδοση Raptor, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μπορεί το Ford Everest να μην έρθει στην ευρωπαϊκή αγορά, όμως είναι ένα ακόμα SUV που μπαίνει σε έναν πολύ σκληρό ανταγωνισμό. Πάντως από όποια πλευρά και να το δούμε είναι ένα ακόμα δυνατό όχημα της Ford που μπορεί άνετα να προσφέρει επιδόσεις, ασφάλεια, αλλά και άνεση σε χωμάτινες και δύσκολες διαδρομές.