Η CUPRA παρουσίασε το δεύτερο υβριδικό μοντέλο της μετά το CUPRA Leon e-Hybrid. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το Formentor e-Hybrid, το οποίο θα διατίθενται με δύο συστήματα. Η βασική έκδοση θα είναι με τον TSI κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 204 ίππους.

Για όσους δεν αρκούνται θα υπάρχει και το CUPRA Formentor VZ e-Hybrid, το οποίο εξοπλίζεται με τον ίδιο TSI κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να ανεβαίνει στους 245 ίππους. Και τα δύο μοντέλα συνδυάζονται με το DSG αυτόματο κιβώτιο, ενώ μόνο με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα μπορεί το αυτοκίνητο να διανύσει 59 χιλιόμετρα. Οι εκπομπές ρύπων φτάνουν μόλις τα 32 γρ/χλμ, κάτι που σημαίνει πως στην ελληνική αγορά θα είναι με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Από πλευράς εμφάνισης δεν έχει καμία διαφορά από το Formentor που ήδη κυκλοφορεί, με τη μόνη διαφορά να εντοπίζεται στο καπάκι της φόρτισης του ρεύματος στο πλαϊνό μέρος της πλευράς του οδηγού και στο εσωτερικό όπου στον πίνακα οργάνων έχουν προστεθεί οι ενδείξεις για τον ηλεκτροκινητήρα. Για όσους ενδιαφέρονται είναι σίγουρο πως το Formentor e-Hybrid θα είναι πιο ακριβό από το Leon e-Hybrid, όμως είναι σίγουρο πως αν το αποκτήσει κάποιος και κάνει χιλιόμετρα θα κάνει πολύ γρήγορα την απόσβεση, αλλά και θα το απολαύσει με το παραπάνω.