Μπορεί πριν λίγες ημέρες η F1 να ανακοίνωσε το πάγωμα της εξέλιξης των κινητήρων από του χρόνου, όμως η Red Bull Racing και η Honda ανακοίνωσαν πως θα συνεχίσουν να είναι μαζί μέχρι το 2025. Η νέα συνεργασία θα περιλαμβάνει και την Alphatauri. Η Red Bull Racing δημιούργησε μια εταιρεία με την ονομασία Red Bull Powertrains, η οποία θα διαχειρίζεται όλο το Project των Power Units, με τα κεντρικά γραφεία να βρίσκονται στο Milton Keynes της Αγγλίας.

Ο Helmut Marko σύμβουλος της Red Bull Motorsport, δήλωσε “Συζητούσαμε με τη Honda για αρκετό καιρό και μετά την απόφαση της FIA να παγώσει την εξέλιξη των κινητήριων μονάδων από το 2022 και όπως όλα δείχνουν θα καταλήξουμε σε συμφωνία για να συνεχίσουμε τη συνεργασία με την Honda. Είμαστε ευγνώμονες για αυτή τη συνεργασία, αφού διασφαλίζουμε ότι η Red Bull Racing και η Alphatauri θα συνεχίζουν να διαθέτουν ανταγωνιστικές κινητήριες μονάδες”.

Αντίθετα ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner δήλωσε “Αυτή η συμφωνία αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα για τη Red Bull στο ταξίδι της στη Formula 1. Απογοητευτήκαμε πολύ όταν η Honda πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την F1 ως κατασκευαστής κινητήρων, καθώς η σχέση μας απέδωσε αμέσως επιτυχίες, αλλά είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξή τους, με τη νέα αυτή συμφωνία”.

Από πλευράς Honda ο Koji Watanabe δήλωσε “Στην Honda είμαστε ικανοποιημένη, αφού καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνία για τις δύο ομάδες που ανήκουν στην Red Bull Racing, ώστε να χρησιμοποιήσουν τις κινητήριες μονάδες μας μετά το 2021. Επιτρέποντας στις Red Bull Racing και Alphatauri να χρησιμοποιούν την τεχνολογία μας, διασφαλίζουμε πως μπορούν να είναι ανταγωνιστικές κάτι που είναι καλό για το άθλημα και τους οπαδούς τους”.