Η Pininfarina παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης ένα νέο ηλεκτρικό Hyper Car, το οποίο είναι εντυπωσιακό και ταχύτατο. Πρόκειται για το Pininfarina Battista, το οποίο πήρε το όνομα του από τον ιδρυτή της Battista Pinin Farina. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο έχει τη μορφή των ακριβών Super Car και είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα.

Ο προφυλακτήρας είναι κατασκευασμένος με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη ροή του αέρα και ψύξη του κινητήρα. Τα LED φωτιστικά σώματα ενώνονται αριστερά και δεξιά με μια λεπτή λευκή λωρίδα. Ο αεροδυναμικός σχεδιασμός στα πλαϊνά του αυτοκινήτου είναι τέτοιος, έτσι ώστε να έχει καλύτερα πατήματα, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζει το λεπτό τζάμι με την αεροτομή να χωρίζεται σε δύο κομμάτια, όπου εκεί πάνω ενσωματώνονται και τα φωτιστικά σώματα.

Το εσωτερικό θυμίζει κάτι από Cockpit αεροπλάνου με τις δύο μεγάλες οθόνες να βρίσκονται αριστερά και δεξιά από το τιμόνι, ενώ στη μέση υπάρχει και μια μικρότερη που δείχνει σε ψηφιακή μορφή την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Φυσικά, τα δερμάτινα καθίσματα από Alcantara, όπως και το τιμόνι ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας, ενώ η διχρωμία δίνει μια άλλη όψη στον εσωτερικό διάκοσμο.

Μηχανικά υπάρχουν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι λειτουργούν με μια μπαταρία 120 kWh, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 1.900 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 234,5 κιλά. Με αυτή την ισχύ και τη ροπή το νέο μοντέλο είναι πιο γρήγορο και από ένα μονοθέσιο της F1, αφού το 0-100 επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 2”, ενώ το 0-300 ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 12”. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 350 χλμ/ώρα, ενώ με μια μόνο φόρτιση η αυτονομία φτάνει τα 450 χιλιόμετρα.

Την κατασκευή και εξέλιξη των κινητήρων έκανε η Rimac, ενώ ο δοκιμαστής δεν είναι άλλος από τον πρώην πιλότο της F1, Nick Heidfeld. Το νέο Pininfarina Battista θα κυκλοφορήσει σε μόλις 150 αντίτυπα, 50 για τις Η.Π.Α., 50 για την Ευρώπη και 50 για τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Όσο για την τιμή; Το κάθε ένα κοστολογείται από 2.000.000 έως 2.500.00$, με τις παραδόσεις να αναμένονται μέσα στο 2020.