Όλοι γνωρίζουμε πως η σειρά R είναι η πιο ισχυρή για τα αυτοκίνητα της Volkswagen. Οι Γερμανοί παρουσίασαν το επόμενο μοντέλο της σειράς, το οποίο είναι το T-Roc R. Εμπνευσμένο από το T-Roc, που ήδη μετρά περισσότερες από 200.000 πωλήσεις το T-Roc R υπόσχεται έντονες συγκινήσεις σε όποιον βρεθεί στο τιμόνι του.

Οι άγριες διαθέσεις του φαίνονται ξεκάθαρα με τους σπορ προφυλακτήρες, τα φουσκώματα στα πλαϊνά, τις νευρώσεις στο καπό, τη μεγάλη μάσκα με το λογότυπο “R”, αλλά και τα μαζεμένα φωτιστικά σώματα. Στο πίσω μέρος η αεροτομή με τη διχρωμία, το λογότυπο “R” και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης δίνουν την πιο σπορ αίσθηση. Οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18” συμπληρώνουν το αμάξωμα, ενώ υπάρχουν προαιρετικά και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”, με διατάσεις ελαστικών 235/40.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα δερμάτινα καθίσματα, με το τριάκτινο σπορ τιμόνι με τα χειριστήρια, το δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων και την οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Επιπλέον, η οθόνη με τον πίνακα οργάνων είναι και αυτή ψηφιακή. Φυσικά, το μπλε χρώμα που είναι το βασικό του αυτοκινήτου έχει τις δικές του πινελιές και στον εσωτερικό διάκοσμο.

Το μεγάλο όπλο του νέου T-Roc R είναι ο κινητήρας. Κάτω από το καπό κρύβεται ο ισχυρός TSΙ κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 300 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,9”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων, ενώ η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος 4Motion.

Το T-Roc R εξοπλίζεται με μεγαλύτερα φρένα σε σχέση με το απλό μοντέλο, ενώ διαθέτει διαφορετικές αναρτήσεις και ελατήρια που το κάνουν πιο χαμηλό κατά 20 χιλιοστά, με την Akrapovic να δίνει την δική της πινελιά στην εξάτμιση. Το νέο μοντέλο παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και είμαστε σίγουροι πως οι πωλήσεις του θα εκτοξευτούν στα ύψη.