Το βελτιωμένο CUPRA Formentor της ABT

Η ABT βάζει για άλλη μια φορά το χέρι της για να δημιουργήσει αυτή τη φορά ένα διαφορετικό CUPRA Formentor. Όπως είναι γνωστό το Formentor VZ5 τροφοδοτείται από τον 5κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 390 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 48,9 κιλά.

Η ABT όπως φαίνεται βάλθηκε να το κάνει λίγο πιο δυνατό από αυτό που γνωρίζουμε δημιουργώντας ένα πρόγραμμα αποκλειστικά για το Formentor. Έτσι πλέον το ισπανικό SUV αποδίδει 450 ίππους και 54 κιλά ροπής. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,9”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 270 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Εξωτερικά η μεγαλύτερη αλλαγη είναι οι μαύρες ζάντες αλουμινίου με τις 10 ακτίνες μεγέθους 20” ή 21”. Σίγουρα, η αλλαγή της ιπποδύναμης και της ροπής κάνει το Formentor της ABT ακόμη πιο εντυπωσιακό. Το μόνο που δεν αναφέρθηκε η τιμή για την αναβάθμιση του κινητήρα, αλλά όπως και να έχει εμείς θα το θέλαμε. Εσείς;