Η ηλεκτροκίνηση φαίνεται ξεκάθαρα πως κερδίζει συνεχώς έδαφος στην αυτοκίνηση. Όπως γνωρίζουμε η Porsche διαθέτει ήδη την Taycan σε αμιγώς ηλεκτρική μορφή. Αυτό που μάθαμε πλέον είναι πως οι Γερμανοί ανακοίνωσαν ότι οι 718 Cayman και 718 Boxster, θα είναι από το 2025 αμιγώς ηλεκτροκίνητες.

ο CEO της Porsche, Oliver Blume δήλωσε “Εντείνουμε την ηλεκτρική μας επίθεση με ένα ακόμα μοντέλο καθώς στα μέσα της δεκαετίας θέλουμε να προσφέρουμε τα μοντέλα της σειράς 718 αποκλειστικά σε πλήρως ηλεκτρική μορφή”. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αμιγώς ηλεκτροκίνητες 718 θα χρησιμοποιούν μια νέα διάταξη μπαταριών που ονομάζεται e-core και θα έχουν πολύ χαμηλή θέση οδήγησης προσπαθώντας να διατηρήσουν τη σπορ μορφή τους.

Ο Oliver Blume ανέφερε επιπλέον πως οι ηλεκτρικές εκδόσεις των 718 Cayman και Boxster θα δημιουργηθούν σε μια καινούργια πλατφόρμα και όχι σε αυτή που ήδη κατασκευάζεται η Taycan. Η μπαταρία θα είναι πίσω από τις πλάτες των επιβατών και μπροστά από τον πίσω άξονα, παίρνοντας ουσιαστικά τη θέση του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Άλλο ένα μοντέλο φαίνεται να πέφτει “θύμα” της ηλεκτροκίνησης απογοητεύοντας σίγουρα αυτούς που ήθελαν να οδηγήσουν ένα τέτοιο μοντέλο με θερμικό κινητήρα. Όπως όλα δείχνουν έτσι όπως πάμε σε λίγα χρόνια φαίνεται πως θα κυκλοφορούν μόνο ηλεκτρικά μοντέλα κάτι που ίσως να απογοητεύει πολλούς από εμάς.