Οι Valtteri Bottas και Zhou Guanyu, δοκιμάζουν την Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4

Η ετήσια συνάντηση των μελών της Alfa Romeo F1 Team πραγματοποιήθηκε στη βάση της Sauber Motorsport στο Hinwil της Ελβετίας. Σε μια ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα, τα μέλη της ομάδας εστίασαν στη στρατηγική και τους στόχους για τη νέα αγωνιστική χρονιά, η οποία έρχεται μετά από ένα εξαιρετικά πετυχημένο 2022, όπου η Alfa Romeo F1 Team κατέκτησε την 6η θέση του Πρωταθλήματος, την καλύτερη της θέση στο θεσμό την τελευταία δεκαετία. Όπως είναι φυσικό, σε αυτή την πολύ σημαντική συνάντηση συμμετείχαν και οι οδηγοί της ομάδας, Valtteri Bottas και Zhou Guanyu, οι οποίοι σύντομα θα ξεκινήσουν τις δοκιμές για τη νέα σαιζόν. Στόχος για όλους τώρα, είναι να μεταφερθεί το πάθος και η σκληρή δουλεία της ομάδας στην πίστα.

Τους δύο οδηγούς στο Hinwil τους περίμενε και μια έκπληξη, αφού είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα ξεχωριστό test drive με την ισχυρότερη έκδοση του νέου C-SUV της Ιταλικής μάρκας, την Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4, ανακαλύπτοντας, χάρη και σε ένα πρωτότυπο παιχνίδι στην πίστα, την κορυφαία στην κατηγορία της ευελιξία και δυναμική οδική συμπεριφορά. Η πρόκληση ήταν να ακολουθήσουν την πορεία που οριοθετούσαν στη διαδρομή ειδικοί αισθητήρες, δοκιμάζοντας τα αντανακλαστικά των οδηγών, αλλά την απόκριση του αυτοκινήτου στις εντολές τους.

Η Tonale Plug-in Hybrid Q4 που σύντομα θα είναι διαθέσιμη στην ευρωπαϊκή αγορά, εκφράζει απόλυτα τη φιλοσοφία της Alfa Romeo για μια αποδοτική σπορ αίσθηση. Αποτελεί το πρώτο μοντέλο με το οποίο η ιταλική μάρκα εισέρχεται στην εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης. Η Tonale εφαρμόζει νέες τεχνολογίες στον τομέα των υβριδικών συστημάτων και της συνδεσιμότητας, ενώ την ίδια στιγμή παραμένει πιστή στο αυθεντικό DNA της Alfa Romeo.

Η Tonale Plug-in Hybrid Q4 είναι το πλέον αποδοτικό αυτοκίνητο που δημιούργησε μέχρι σήμερα η μάρκα, με συνολική απόδοση 280 ίππων και επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 6,2”. Την ίδια στιγμή εκπέμπει μόλις 62 γρ/χλμ. CO2 και έχει τη δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά για περισσότερα από 80 χιλιόμετρα. Η έντονη επιτάχυνση που προσφέρει το ισχυρό υβριδικό σύστημα, ενισχύεται από την αμεσότητα του προηγμένου συστήματος τετρακίνησης Q4, συμβάλλοντας περαιτέρω στο επίπεδο ασφάλειας και οδηγικής ευχαρίστησης που προσφέρει η κορυφαία έκδοση της Tonale.