Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Volvo στη χώρα μας ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου V60 Cross Country, η οποία αρχικά θα κυκλοφορήσει με έναν πετρελαιοκινητήρα, ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά αναμένεται και έκδοση βενζίνης. Το νέο μοντέλο των Σουηδών ξεχωρίζει από τη μεγάλη μάσκα με το σήμα της εταιρείας να βρίσκεται στη μέση, τα LED φωτιστικά σώματα με τα φώτα ημέρας, την αεροτομή στο τελείωμα της οροφής στο πίσω μέρος και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Το V60 Cross Country είναι 75 χιλιοστά πιο ψηλό από το V60, ενώ τα φτερά είναι πιο φουσκωμένα δείχνοντας αμέσως το διαφορετικό χαρακτήρα που θέλει να έχει σε σχέση με το απλό V60. Οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18 και 19” ολοκληρώνουν την εξωτερική εμφάνιση.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν αμέσως τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα, με τις καφέ ραφές, ενώ υπάρχει και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Sensus, με την οθόνη αφής μεγέθους 9”. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων απεικονίζεται στην έγχρωμη οθόνη μεγέθους 12,3”, ενώ το ηχοσύστημα με τα 10 ηχεία προσφέρει κρυστάλλινο ήχο. Τέλος, ο χώρος αποσκευών με τα 529 λίτρα είναι ο μεγαλύτερος στην κατηγορία του.

Μηχανικά η έκδοση που θα είναι αρχικά διαθέσιμη στην ελληνική αγορά αφορά στον D4 πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 190 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο Geartronic των 8 σχέσεων. Όσο για την τιμή; Αυτή ορίζεται στα 61.594€. Επιπλέον, υπάρχει και μια ακόμη έκδοση εξοπλισμού με το ίδιο κινητήρα που ανεβαίνει στα 66.178€.

Μέσα στο Μάιο αναμένεται και η έκδοση βενζίνης T5 AWD με τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 250 ίππους. Σύμφωνα με τα στοιχεία η τιμή είναι άγνωστη αν και είναι βενζίνη, αλλά εάν σκεφτεί κανείς τους 250 ίππους και την τετρακίνηση ίσως να είναι ακριβότερη.