Η Lexus στο Σαλόνι Αυτοκινήτου που γίνεται στο Σικάγο των Η.Π.Α., από τις 9 έως τις 18 Φεβρουαρίου παρουσίασε το νέο LC 500, το οποίο εκτός από μοντέλο θα διαθέτει και κάποια συγκεκριμένα αξεσουάρ με τη σειρά να ονομάζεται Inspiration Series, ενώ θα κυκλοφορήσει και σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Με την πρώτη ματιά εξωτερικά φαίνονται οι άγριες διαθέσεις που έχει το νέο LC 500 Inspiration Series. Η μεγάλη μάσκα με το σήμα της ιαπωνικής εταιρείας και το καπό με τις νευρώσεις αριστερά και δεξιά δείχνουν τις σπορ διαθέσεις του. Στο πίσω μέρος ο σχεδιασμός είναι εντυπωσιακός με τα λεπτά φωτιστικά σώματα, το διαχύτη και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό της καμπίνας, το νέο LC 500 Inspiration Series διαθέτει κίτρινα ένθετα στις πόρτες από Alcantara, όπως και τις ραφές στο ταμπλό, την κεντρική κονσόλα και το ντουλαπάκι. Φυσικά και τα δερμάτινα καθίσματα είναι από Alcantara. Κάθε ένα θα έχει ειδικό ταμπελάκι με την περιορισμένη αρίθμηση, ενώ το σπορ τιμόνι με τα χειριστήρια και οι οθόνες τόσο του πίνακα οργάνων, όσο και του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνουν τη ζωή του οδηγού παιχνίδι. Επιπλέον, η έκδοση Inspiration Series διαθέτει το ειδικό λογότυπο στις πόρτες.

Μηχανικά το LC 500 Inspiration Series τροφοδοτείται από το V8 κινητήρα χωρητικότητας 5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 471 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 55 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 4,4”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 270 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο 10τάχυτο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Όσοι αγοράσουν το LC 500 Inspiration Series, θα αποκτήσουν και μια δερμάτινη τσάντα της Lexus, η οποία είναι ένα από τα αξεσουάρ της ειδικής έκδοσης. Όπως αναφέραμε η αποκάλυψη του LC 500 Inspiration Series στο κοινό έχει γίνει ήδη, με τις πωλήσεις να ξεκινούν από τον Απρίλιο. Για όσους μπήκαν σε σκέψεις δυστυχώς θα κυκλοφορήσουν μόλις 100 κομμάτια. Όσο για την τιμή; Το LC 500 Inspiration Series κοστολογείται 106.210$ ή 92.822€.