Η Toyota παρουσίασε μια νέα έκδοση για το Land Cruiser, η οποία θα βρεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά. Πρόκειται για το Land Cruiser Matt Black Edition, το οποίο διαθέτει μαύρες πινελιές τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Πιθανότατα να είναι η τελευταία έκδοση που κυκλοφορεί στο υπάρχον μοντέλο, αφού οι φήμες είναι έντονες πως το 2023 θα έρθει το ολοκαίνουργιο Land Cruiser.

H Matt Black Edition περιλαμβάνει το λευκό χρώμα, ενώ υπάρχουν οι μαύρες λεπτομέρειες στον προφυλακτήρα, στη μάσκα και στους καθρέπτες. Επιπλέον, υπάρχουν και οι μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”, με τις 12 ακτίνες. Στο εσωτερικό, δεσπόζουν τα δίχρωμα δερμάτινα καθίσματα, ενώ όλο το υπόλοιπο εσωτερικό είναι με μαύρη επένδυση πλην της οροφής που είναι λευκή.

Μηχανικά το Land Cruiser Matt Black Edition εφοδιάζεται από τον Turbodiesel κινητήρα χωρητικότητας 2,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 201 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 50,9 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο των 6 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. Για όποιον ενδιαφέρεται θα χρειαστεί λίγη υπομονή, αφού το Toyota Land Cruiser Matt Black Edition θα βρεθεί στις αντιπροσωπείες της Toyota στην Ευρώπη το τελευταίο τρίμηνο του έτους, ενώ αργότερα θα το δούμε και στην Ιαπωνία.