Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Volkswagen στη χώρα μας εδώ και λίγο καιρό έχει ανακοινώσει τη διάθεση των νέων αμιγώς ηλεκτρικών ID.5 και ID.5 GTX. Το Coupe SUV βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα της ηλεκτροκίνησης (MEB), με το μήκος να φτάνει τα 4,60 μέτρα, το πλάτος τα 1,85 μέτρα, το ύψος τα 1,61 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι 2,77 μέτρα. Μπροστά δεσπόζει η κλειστή μάσκα με το σήμα της γερμανικής φίρμας να βρίσκεται στη μέση, καθώς και τα LED φωτιστικά σώματα που ενώνονται με μια λεπτή γραμμή από τη μια άκρη στην άλλη. Το ίδιο γίνεται και στο πίσω μέρος, ενώ υπάρχει και η αεροτομή.

Στο εσωτερικό εντυπωσιάζει ο εσωτερικός φωτισμός, ο οποίος προσφέρει 10 διαφορετικά χρώματα. Ο οδηγός κάνει τη ζωή του παιχνίδι με την ψηφιακή οθόνη αφής μεγέθους 12”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ υπάρχει και μια πιο μικρή μεγέθους 5,3”, για τον πίνακα οργάνων. Τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν πήχη της πολυτέλειας. Επιπλέον, ο επιλογέας ταχυτήτων έχει εξαφανιστεί από το σημείο που έχουμε μάθει καθώς το κιβώτιο είναι αυτόματο.

Μηχανικά το ID.5 τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, η οποίοι συνδυάζονται με μια μπαταρία 77 kWh. Η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 204 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 31,6 κιλά. Το ID.5 GTX τροφοδοτείται και αυτό από δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 299 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 46,9 κιλά.

Για όσους ενδιαφέρονται η έκδοση ID.5 Pro Performance κοστολογείται στα 51.600€, ενώ η πιο ισχυρή ID.5 GTX ανεβαίνει στα 59.700€. Φυσικά, με την κρατική επιδότηση το ID.5 μπορεί να γίνει ακόμη πιο δελεαστικό, ενώ θυμίζουμε πως τα Τέλη Κυκλοφορίας είναι μηδενικά.

Οι τιμές του νέου Volkswagen ID.5

ΈκδοσηΚυβισμόςΙσχύςΤιμή
ID.5 Pro PerformanceElectric20451.600€
ID.5 GTXElectric29959.700€