Η Irmscher είναι μια εταιρεία βελτιώσεων αυτοκινήτων που καλομαθαίνει αυτούς που θέλουν το κάτι παραπάνω. Αυτή τη φορά οι Γερμανοί ανέλαβαν τη βελτίωση ενός 500 Cabrio. Μπορεί να μην το πείραξαν μηχανικά, όμως η εξωτερική βελτίωση το κάνει ιδιαίτερα εντυπωσιακό και ξεχωριστό.

Η πλήρης ονομασία του είναι Fiat 500C Sail by Irmscher, με το χρώμα να είναι σκούρο μπλε διαθέτοντας μπεζ πινελιές. Η μάσκα έχει μπεζ λεπτομέρειες με το λογότυπο της Irmscher να βρίσκεται στη αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου, ενώ οι προβολείς ομίχλης διαθέτουν λεπτομέρειες αλουμινίου. Στο πίσω μέρος υπάρχει η απόληξη της σπορ εξάτμισης, ενώ υπάρχουν και οι ζάντες αλουμινίου Turbo Star μεγέθους 17”, με τις 10 ακτίνες, οι οποίες είναι δίχρωμες δημιουργώντας αντίθεση.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές εστιάζονται στην προσθήκη κεντρικού υποβραχιονίου, στα νέα πατάκια, στα νέα προσκέφαλα με την δερμάτινη επένδυση και το ανάγλυφο “Sail Edition”, ενώ θα υπάρχει και μια αριθμημένη πλακέτα με τον αριθμό του κάθε μοντέλου. Το ξύλινο στιλ στο ταμπλό θέλει να θυμίσει κάτι από τα παλιά, δίνοντας μια άλλη αίσθηση.

Όπως αναφέραμε μηχανικά δεν έγινε καμία αλλαγή, αφού κάτω από το καπό παραμένει ο ήπιος υβριδικός 3κύλινδρος κινητήρας FireFly χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 69 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 9,3 κιλά. Τέλος, για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα κυκλοφορήσουν μόλις 200 κομμάτια, τα οποία θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Autohaus Konig στο Remshalden της Γερμανίας.