Η ABT είναι γνωστή σε όλους για τις βελτιώσεις που κάνει κυρίως σε γερμανικά αυτοκίνητα. Αυτή τη φορά ο διάσημος οίκος ανέλαβε να πειράξει το νέο Q8 RS της Audi. Το γερμανικό SUV διαθέτει το V8 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 600 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 81,5 κιλά.

Μετά την παρέμβαση της ABT πλέον ο κινητήρας αποδίδει 700 ίππους και 89,7 κιλά ροπής. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,8” και πλέον μπορεί να κονταροχτυπηθεί άνετα με μια Lamborghini Urus. Επιπλέον, υπάρχει και ένα ακόμη πακέτο τροποποιήσεων που αλλάζει την εξωτερική και εσωτερική εμφάνιση.

Για όποιον ενδιαφέρεται εκτός από το ταξίδι που θα πρέπει να κάνει στη Γερμανία θα χρειαστεί να υπολογίσει το κόστος της αναβάθμισης του κινητήρα που φτάνει τα 11.261€, ενώ η αλλαγή της εμφάνισης του αυτοκινήτου κοστίζει 3.255€, με το τελικό σύνολο να φτάνει τα 14.516€. Μπορεί το Audi Q8 RS να μην είναι για όλους, όμως όποιος διαθέτει ένα τέτοιο αυτοκίνητο σίγουρα δελεάζεται από μια τέτοια αναβάθμιση. Εσείς τι λέτε;