Η Honda αποκάλυψε το νέο Jazz, το οποίο επανασχεδιάστηκε πλήρως για να καλύψει τις ανάγκες της καθημερινότητας κυρίως αυτών που κινούνται μέσα στις πόλεις. Επιπλέον, εκτός του νέου Jazz, θα υπάρχει και η παραλλαγή Jazz Crosstar. Η νέα σχεδίαση “Yoo no bi” όπως ονομάστηκε ενισχύει περαιτέρω τα πλεονεκτήματα του Jazz, αφού θα είναι πιο άνετο και με περισσότερα υψηλής ποιότητας υλικά.

Κατά τη σχεδίαση και την ανάπτυξη της τελευταίας γενιάς του Jazz, οι μηχανικοί της Honda πήραν την απόφαση να επαναπροσδιορίσουν από την αρχή το νέο μοντέλο. Οι πρώτες εικόνες πραγματικά δείχνουν ένα άλλο αυτοκίνητο. Η μάσκα διατηρεί κάτι από τα μοντέλα των Ιαπώνων που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά με το λογότυπο της εταιρείας να δεσπόζει στη μέση. Τα LED φωτιστικά σώματα μαζί με τα LED φώτα ημέρας δένουν αρμονικά, ενώ το πίσω μέρος φαίνεται όσο πιο απλό γίνεται με τα φωτιστικά σώματα και εδώ να κερδίζουν το βλέμματα.

Στο εσωτερικό η πρώτη μεγάλη διαφορά είναι το τιμόνι που περιέχει δύο ακτίνες και όχι τρεις όπως έχουμε συνηθίσει στα ιαπωνικά μοντέλα. Η οθόνη του πίνακα οργάνων μεγέθους 7” είναι εξ ολοκλήρου ψηφιακή, ενώ υπάρχει και η οθόνη αφής μεγέθους 9”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα νέα καθίσματα σταθεροποιούν απόλυτα το σώμα, ενώ αυξάνουν τα επίπεδα της άνεσης.

Μηχανικά το ιαπωνικό μοντέλο θα είναι αποκλειστικά υβριδικό τουλάχιστον για την ευρωπαϊκή αγορά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα υπάρχουν δύο σύνολα ένα 1.000 κ.εκ. και ένα 1.500 κ.εκ. μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα, χωρίς όμως να γίνεται γνωστή η συνδυαστική ιπποδύναμη.

Το νέο υβριδικό Honda Jazz αναμένεται να είναι διαθέσιμο μέσα στο καλοκαίρι και θα είναι η αρχή ενός κύκλου αποκλειστικά υβριδικών οχημάτων, αφού όπως έχουν ανακοινώσει οι Ιάπωνες όλα τα μοντέλα τους θα διαθέτουν ηλεκτροκινητήρα μέχρι το 2022. Εμάς πάντως μας αρέσει. Εσάς;