Το τέλος του Honda NSX με τον κινητήρα βενζίνης

Το NSX είναι ένα από τα μοντέλα της Honda που αποτέλεσε όνειρο για πολλούς από εμάς. Οι Ιάπωνες όταν σταμάτησε να κυκλοφορεί το 2005 είπαν τότε πως υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή στο μέλλον να το ξαναδούμε. Όντως αυτό έγινε το 2016 όταν και το είδαμε στη νέα του μορφή. Από τότε πέρασαν 6 χρόνια και η Honda πήρε την απόφαση να το σταματήσει τουλάχιστον στην υπάρχουσα μορφή του, βγάζοντας το τελευταίο NSX από την παραγωγή.

Αυτό έγινε στο εργοστάσιο της Honda στο Ohio της Αμερικής και ήταν σε χρώμα Gotham Gray, το όποιο δεν είναι άλλο από το ματ γκρι χρώμα. Το NSX Type S τροφοδοτείται από το V6 κινητήρα χωρητικότητας 3,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 608 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 68 κιλά. Υπενθυμίζουμε πως εκτός από τον κινητήρα βενζίνης υπάρχουν και δύο ηλεκτροκινητήρες, με την παραπάνω απόδοση να είναι η συνδυαστική.

Για όσους δε γνωρίζουν αυτό ήταν το τελευταίο από τα 350 κομμάτια που κατασκευάστηκαν με το πλάνο της Honda να ολοκληρώνεται. Όπως έχουν ανακοινώσει οι Ιάπωνες το επόμενο NSX θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, κάτι που σημαίνει πως αυτά που βγήκαν από την παραγωγή ήταν τα τελευταία που έχουν κινητήρα βενζίνης. Εμείς είμαστε σίγουροι πως σε λίγα χρόνια τα συγκεκριμένα NSX θα είναι ανάρπαστα, αφού εξακολουθούν να υπάρχουν και θα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν βενζινοκινητήρα.