Το Subaru Rex ήταν ένα μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας που βρέθηκε στην αγορά αυτοκινήτου τo 1972 και παρέμεινε για μια 20ετία. Ύστερα από 30 χρόνια οι Ιάπωνες αποφάσισαν να επαναφέρουν το μοντέλο τουλάχιστον για την αγορά της Ιαπωνίας. Βέβαια, με την πάροδο του χρόνου, το μόνο που θα μείνει ίδιο στο Rex είναι το όνομα του, αφού πλέον σήμερα είναι ένα SUV όχημα.

Το συνολικό μήκος φτάνει τα 3,99 μέτρα, το πλάτος τα 1,69 μέτρα, το ύψος τα 1,62 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,52 μέτρα. Εξωτερικά βλέπουμε τη μάσκα της Subaru με το λογότυπο να βρίσκεται στη μέση, ενώ υπάρχουν και τα LED φωτιστικά σώματα, με τα LED φώτα ημέρας. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα και η μαύρη αεροτομή στο τελείωμα της οροφής.

Στο εσωτερικό δεσπόζει η οθόνη αφής μεγέθους 7” ή 9”, ενώ ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων. Τα δερμάτινα καθίσματα με τις κόκκινες ραφές, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 369 λίτρα, ενώ στον εξοπλισμό υπάρχουν 6 αερόσακοι, καθώς και το Smart Assist.

Το μικρό SUV θα διαθέτει τον ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 82 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 10,7 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το CVT αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς.

Όπως αναφέραμε το νέο Subaru Rex αναμένεται να βρεθεί στην ιαπωνική αγορά μέσα στο 2023, ενώ ίσως αργότερα το δούμε και σε άλλες ασιατικές χώρες. Όσο για την τιμή του; Στην εγχώρια αγορά η τιμή της βασικής έκδοσης είναι 1.820.000¥ (12.528€), ενώ αυτή με τον πλουσιότερο εξοπλισμό ανεβαίνει στα 2.171.000¥ (14.944€).