Η Geely είναι μια κινέζικη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων που στο χώρο της αυτοκίνησης δραστηριοποιείται από το 1997. Οι Κινέζοι δημιούργησαν ένα νέο SUV, το οποίο όπως φαίνεται είναι αρκετά ελκυστικό. Η Coupe μορφή που διαθέτει το κάνει ακόμη πιο όμορφο και η κωδική ονομασία που του δίνεται είναι FY11.

Το νέο Coupe SUV της Geely βασίζεται στην πλατφόρμα Compact Modular Architecture (CMA) που αναπτύχθηκε από κοινού με τη Volvo Cars στη Σουηδία. Όπως φαίνεται και από της φωτογραφίες που διέρρευσαν το νέο μοντέλο θυμίζει κάτι από τη BMW X4, που όμως θα ήταν άδικο να συγκριθεί.

Η μάσκα με το σήμα της εταιρείας, ο μεγάλος προφυλακτήρας και τα λεπτά φωτιστικά σώματα δείχνουν τη μορφή που διαθέτει το FY11. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το πίσω παράθυρο και φυσικά η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης που το κάνει να φαίνεται πιο άγριο.

Μηχανικά οι Κινέζοι αποκάλυψαν πως το Geely FY11 θα διαθέτει τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 235 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 35,6 κιλά. Η κίνηση θα μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς, ενώ θα υπάρχει προαιρετικά και σύστημα τετρακίνησης.

Η Geely μπορεί να μην είναι μια από τις πιο γνωστές εταιρείες στην αυτοκίνηση, όμως η συνεργασία με τη Volvo ανεβάζει ψηλά τον πήχη όσον αφορά στα μοντέλα της. Το FY11 δείχνει πως θέλει να πρωταγωνιστήσει σε μια πολύ δύσκολή κατηγορία όπως είναι αυτή των SUV. Το θέμα είναι αν θα τα καταφέρει.