Ο Iron Man είναι ένας υπερήρωας που δίνει έμπνευση στα παιδιά, αλλά και σε μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους. Όμως η Marvel έδωσε έμπνευση και στη Hyundai, η οποία δημιούργησε μια ειδική έκδοση του Kona, με την ονομασία Iron Man Edition. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι κάτι εντελώς διαφορετικό αφού διαθέτει στοιχειά του Iron Man τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά.

Το γκρίζο ματ χρώμα σε συνδυασμό με το κόκκινο χρώμα και τα χαρακτηριστικά του Iron Man δημιουργούν ένα απίστευτο αποτέλεσμα και φυσικά κάτι εντελώς διαφορετικό. Το λογότυπο του Iron Man βρίσκεται στον ουρανό του αυτοκινήτου, ενώ το καπό έχει δημιουργηθεί από την αρχή και διαθέτει το λογότυπο της Marvel. Τέλος, οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”, έχουν τα ίδια χρώματα προσπαθώντας να θυμίσουν κάτι από την πανοπλία του Iron Man.

Η ίδια φιλοσοφία επικρατεί και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, με τα δερμάτινα θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα να διαθέτουν κόκκινες ραφές, ενώ έχουν ανάγλυφα το λογότυπο STARK Industries και την εικόνα του Iron Man στις πλάτες. Τα μάτια του υπερήρωα βρίσκονται ανάμεσα στο στροφόμετρο και το ταχύμετρο στο ταμπλό, ενώ το κόκκινο χρώμα δένει άψογα με το γκρίζο ματ που βρίσκεται και μέσα.

Το Kona Iron Man Edition προσφέρει κλιματισμό, LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, Keyless Entry με κουμπί εκκίνησης, δορυφορική πλοήγηση με την οθόνη αφής μεγέθους 8”, Android Auto και Apple Car Play. Στα συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνονται το αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, η ανίχνευση τυφλών σημείων, ο έλεγχος φρένων, το Driver Attention Alert, το Lane Keep Assist και το Rear Cross Traffic Alert.

Μηχανικά το Kona Iron Man Edition θα προσφέρεται με ένα κινητήρα βενζίνης και έναν πετρελαίου. Ουσιαστικά και οι δύο είναι χωρητικότητας 1.600 κ.εκ. και συνδυάζονται με το 7τάχυτο Dual Clutch κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο μεταφέρει την κίνηση στους εμπρόσθιους τροχούς.

Για όσους ήδη κάνουν σκέψεις θα πρέπει να βιαστούν και να οργανώσουν ένα ταξίδι μέχρι τη Μεγάλη Βρετανία, αφού το Hyundai Kona Iron Man Edition θα κυκλοφορήσει μόνο εκεί από την 1η Μαρτίου και μόλις σε 300 κομμάτια. Όσο για την τιμή; Το Kona Iron Man Edition θα κοστίζει 27.995£ ή σχεδόν 32.000€.