Το νέο πανάκριβο ηλεκτρικό Cadillac

Η Cadillac αποκάλυψε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της. Πρόκειται για το Celestiq, το οποίο είναι ένα μεγάλο οικογενειακό όχημα με σπορ εμφάνιση. Το νέο αμερικάνικο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο της εταιρείας ξεπερνώντας την τιμή κάθε προηγούμενου μοντέλου. Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε κανένα από αυτά δε θα είναι ίδιο με τα άλλα, αφού ο κάθε υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να το φτιάξει σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις.

Όπως βλέπουμε υπάρχει η εντυπωσιακή μάσκα με τα πολύ λεπτά LED φωτιστικά σώματα, ενώ οι νευρώσεις στο καπό θέλουν να δώσουν μια πιο άγρια μορφή. Στο πίσω μέρος δεσπόζουν τα LED φωτιστικά σώματα και ο διαχύτης. Το αεροδυναμικό μέρος προς τα πίσω τονίζει ακόμη περισσότερο τη σπορ εμφάνιση, ενώ αντί για καθρέπτες πλέον χρησιμοποιούνται κάμερες. Την εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνουν οι τεράστιες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 23”, με τα ελαστικά Michelin Pilot Sport EV, τα οποία έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το συγκεκριμένο όχημα.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν αμέσως τα δερμάτινα καθίσματα, με τις μπλε λεπτομέρειες, ενώ τα βλέμματα τραβάει το έντονο μπλε χρώμα που υπάρχει στο τιμόνι, στο ταμπλό και στις πόρτες. Φυσικά, αυτό αλλάζει τα πάντα είναι η τεράστια ψηφιακή οθόνη μεγέθους 55”, που βρίσκεται από τη μια άκρη στην άλλη και χωρίζεται σε τρία μέρη. Παράλληλα υπάρχει και μια ακόμη οθόνη που βρίσκεται πίσω από το στρογγυλό επιλογέα ταχυτήτων προσφέροντας διάφορες πληροφορίες. Οθόνες υπάρχουν και στις πλάτες των καθισμάτων για τους πίσω επιβάτες, ενώ υπάρχει και μια τρίτη στη μέση για να ρυθμίζουν αυτά που θέλουν. Τέλος, υπάρχει και το ηχοσύστημα AKG Studio με τα 38 ηχεία, αλλά και τρία εξωτερικά που παράγουν ήχο κατά την οδήγηση.

Μηχανικά το νέο Celestiq τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 600 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 88,4 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,8”, ενώ με τη μπαταρία των 111 kWh η μέγιστη αυτονομία φτάνει τα 482 χιλιόμετρα. Με τον ταχυφορτιστή μπορεί να ανακτηθεί ισχύ για 78 χιλιόμετρα μέσα σε 10’, ενώ και το σύστημα πέδησης φορτίζει τη μπαταρία.

Το νέο Celestiq διαθέτει αερανάρτηση με μαγνητικούς αποσβεστήρες, ενεργές αντιστρεπτικές μπάρες, ενώ υπάρχει και η ενεργή πίσω αεροτομή. Όσον αφορά στην ασφάλεια υπάρχει το αυτόματο σύστημα οδήγησης, το οποίο περιλαμβάνει ένα αυτόματο σύστημα στάθμευσης, με τον οδηγό αν θέλει να βρίσκεται εκτός τους οχήματος και να επιβλέπει. Παράλληλα υπάρχουν τα Super Cruise και Ultra Cruise, τα οποία θα εξακολουθούν να απαιτούν από τον οδηγό να παρακολουθεί τα πράγματα ανά πάσα ώρα και στιγμή και να ενεργεί όταν χρειάζεται.

Για όσους ζουν στην Αμερική και ενδιαφέρονται θα χρειαστεί να κάνουν λίγη υπομονή, αφού η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2023. Επειδή όλο το αυτοκίνητο είναι χειροποίητο θα κατασκευάζονται μόλις 1,2 αυτοκίνητα την ημέρα, κάτι που σημαίνει πως η παραγωγή θα είναι περιορισμένη, αφού θα δημιουργούνται λιγότερα από 500 αυτοκίνητα το χρόνο. Όσο για την τιμή; Το κάθε ένα από αυτά κοστολογείται στα 300.000$.