Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει πολλά Skoda Octavia να τα βλέπουμε σαν περιπολικά. Στην Αγγλία οι Βρετανοί προτίμησαν το Skoda Kodiaq να το κάνουν ασθενοφόρο για να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατό περισσότερα περιστατικά. Το νοσοκομείο NHS Foundation Trust παρέλαβε 18 ασθενοφόρα, τα οποία έλαβαν όλα τα αξεσουάρ που χρειάζονται για να γίνει ένα Kodiaq ασθενοφόρο.

Το SUV των Τσέχων μεταμορφώθηκε διαθέτοντας πίσω χώρο ασθενοφόρου. Βέβαια για να γίνει αυτό χρειάστηκε να αφαιρεθούν τα πίσω καθίσματα. Επιπλέον, υπάρχει ο εξοπλισμός μπουκάλας οξυγόνου και ενός πυροσβεστήρα. Τα χαρακτηριστικά LED φώτα στην οροφή και η σειρήνα προδίδει περί τίνος πρόκειται στο δρόμο.

Στο ταμπλό υπάρχει μια οθόνη που δείχνει τα στοιχεία των κλήσεων όταν καλέσει κάποιος ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα η οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να έχει μεταφερθεί στη θέση του συνοδηγού. Σίγουρα, είναι μια κίνηση από τους Βρετανούς που αλλάζει τα δεδομένα, αφού είναι σαφώς μικρότερος ο χώρος στο εσωτερικό από ένα κανονικό ασθενοφόρο. Η διαφορά όμως είναι πως είναι πιο ευέλικτο και πιο γρήγορο.