Τα Plug-in Hybrid Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Με λιανική τιμή προ φόρων χαμηλότερη από 40.000€ και εκπομπές ρύπων <50 γρ/χλμ, τα δύο πρώτα Plug-in Hybrid μοντέλα της Jeep θα απαλλάσσουν τους χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων από την καταβολή φόρου για το εταιρικό τους αυτοκίνητο.

Τα νέα Renegade 4xe και Jeep Compass 4xe, παράλληλα με το φιλικό προς το περιβάλλον προφίλ, θα διατηρούν τα παραδοσιακά στοιχεία της μάρκας εκφράζοντας τη φιλοσοφία Go Anywhere, Do Anything. Την ίδια στιγμή, θα αποτελούν τα ιδανικά οχήματα και για τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη, αφού το Plug-in Hybrid σύστημα τους θα προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με αυτονομία 50 χιλιόμετρα και μηδενικούς ρύπους.

Τα Plug-in Hybrid Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe δεν θα κάνουν κανένα συμβιβασμό όσον αφορά στην απόδοση και στις εκτός δρόμου δυνατότητες, αξιοποιώντας στο μέγιστο την υψηλή απόδοση (έως 240 ίπποι), την προηγμένη τετρακίνηση (4xe) και την κορυφαία τεχνολογία. Την ίδια στιγμή θα προσφέρουν εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων (<50 γρ/χλμ) και αντίστοιχα εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, απαιτώντας στον μικτό κύκλο του πρωτοκόλλου WLTP μόλις 2,1 λίτρα/100χλμ.

Και τα δύο μοντέλα θα συνδυάζουν έναν Turbo κινητήρα βενζίνης 1,3 λίτρων με έναν τοποθετημένο στον πίσω άξονα ηλεκτροκινητήρα που θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία 11,4kWh. Η μπαταρία θα φορτίζεται, είτε κατά την κίνηση του οχήματος, είτε μέσω πρίζας ακόμα και από μια απλή οικιακή παροχή, μέσω του αποκλειστικού συστήματος easyWallbox της Fiat Chrysler Automobiles.

Ο Turbo βενζινοκινητήρας θα είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις, με απόδοση 130 ή 180 ίππους, ενώ η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα σε κάθε περίπτωση θα είναι 60 ίπποι. Η συνδυαστική ισχύς θα είναι 190 ίπποι στις εκδόσεις Limited και 240 ίπποι στις εκδόσεις Trailhawk και S. Σε επίπεδο ροπής, ο κινητήρας βενζίνης θα συνεισφέρει στο σύνολο 27,5 κιλά, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας επιπλέον 25,4 κιλά. Ο συνδυασμός των δύο συνόλων, θα εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις και υψηλό επίπεδο οδηγικής απόλαυσης, με την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα να απαιτεί μόλις 7,5”. Η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 200 χλμ/ώρα, ενώ στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση τα μοντέλα θα μπορούν να φτάνουν τα 130 χλμ/ώρα.

Τα Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe θα διαθέτουν τρία προγράμματα λειτουργίας. Electric. Αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με μηδενικούς ρύπους, ιδανική για χρήση στα κέντρα των πόλεων. Hybrid. Συνδυασμός και των δύο κινητήρων με στόχο τη βέλτιστη οικονομία και απόδοση σε κάθε είδους διαδρομή. E-Save. Εστίαση στη διατήρηση του επιπέδου φόρτισης ή στην επαναφόρτιση της μπαταρίας. Επιπλέον, η επιλογή Sport θα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να απολαμβάνει μια ακόμα πιο δυναμική επιλογή στη ρύθμιση του κινητήρα, του συστήματος διεύθυνσης και του κιβωτίου ταχυτήτων. Τέλος, η λειτουργία E-Coaching θα παρακολουθεί τον τρόπο οδήγησης του οδηγού ώστε να προτείνει και να εφαρμόζει την ιδανική διαχείριση ενέργειας.

Τα Plug-in Hybrid Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe, θα προσφέρουν μια πλήρη γκάμα εκδόσεων, καθώς και μια ευρεία λίστα επιλογών χρωμάτων και λύσεων εξατομίκευσης. Κοινό χαρακτηριστικό θα αποτελεί ο πλούσιος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, με ιδιαίτερη έμφαση στα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), τα συστήματα πολυμέσων και βέβαια τη συνδεσιμότητα.

Επιπλέον, μέσω του νέου πακέτου υπηρεσιών Uconnect ο οδηγός θα απολαμβάνει μια σειρά έξυπνων εφαρμογών, όπως το My eCharge που θα βοηθά στη διαδικασία χρήσης και πληρωμής της φόρτισης σε δημόσιο δίκτυο. Η λίστα ADAS θα είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας εκτός των άλλων, ενεργό σύστημα διατήρησης πορείας, επόπτευση τυφλής γωνίας, σύστημα αποτροπής σύγκρουσης, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού και ενεργό Cruise Control.

Τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά των πρώτων Plug-in Hybrid μοντέλων της Jeep, θα συνοδεύονται από εξίσου προηγμένες λύσεις φόρτισης. Εκτός από τη φόρτιση των μπαταριών κατά την οδήγηση, είτε κατά την επιβράδυνση μέσω της ανάκτησης ενέργειας, είτε απ’ ευθείας μέσω του κινητήρα βενζίνης, τα Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe θα μπορούν να φορτίζονται μέσω του αποκλειστικού συστήματος της FCA με την ονομασία easyWallbox, το οποίο επιτρέπει τη σύνδεση του αυτοκινήτου με απλό οικιακό δίκτυο, χωρίς την απαίτηση οποιασδήποτε ηλεκτρολογικής εργασίας. Επιπλέον, μέσω του συστήματος Connected Wallbox, ο οδηγός θα μπορεί να ελέγχει τον τρόπο και χρόνο φόρτισης του οχήματος του από απόσταση μέσω του κινητού του τηλεφώνου.